Dries Koekelkoren en Tom van Walle ondanks nederlaag al zeker van kwalificatie op EK beachvolley

Dries Koekelkoren en Tom van Walle ondanks nederlaag al zeker van kwalificatie op EK beachvolley

Foto: VDB

Dries Koekelkoren en Tom van Walle (CEV-30) zijn dinsdag in Moskou met een 21-18, 23-21 nederlaag tegen de Oekraïners Sergiy Popov en Iaroslav Gordieiev (CEV-34) gestart op het EK beachvolleybal.

Desondanks is het Belgische duo nu al zeker van de kwalificatie voor de top 24. De Duitsers Alexander Walkenhorst en Sven Winter (CEV-38) moesten immers door een blessure forfait geven. Normaal hadden Koekelkoren en Van Walle Walkenhorst en Winter woensdag partij moeten geven, nu wacht hen vrijdag enkel nog een groepsmatch tegen het Duitse paar Julius Thole en Clemens Wickler (CEV-8). De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de achtste finales, de tweede en de derde spelen barrages.

“Natuurlijk kunnen we niet tevreden zijn met dit resultaat”, reageerde Tom van Walle. “We zijn helaas in het patroon van de voorbije weken hervallen. Goede momenten werden afgewisseld met slechte, maar die slechte betaalden we vaak cash omdat ze op bepalende momenten in de wedstrijd vielen. Met een verlies tot gevolg. We werken hard. Dat we geen resultaten halen, maakt het moeilijk. We blijven zoeken naar oplossingen, we geven het zeker niet op. De volgende wedstrijd is nu tegen Thole en Wickler, een duo dat serieuze stappen zette in de voorbije maanden en als nummer twee eindigde op het recentste WK in Hamburg. In het verleden deden we het vaak goed tegen hen, dus hopelijk kunnen we dat herhalen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen