Ook Jeroen Meus en Bart Schols zijn kandidaat

Grote verandering voor Philippe Geubels in ‘Slimste mens’ en ook Natalia doet mee

Grote verandering voor Philippe Geubels in ‘Slimste mens’ en ook Natalia doet mee

Voor de fans die Philippe Geubels (38) graag aan het werk zien in De slimste mens ter wereld is er goed nieuws en slecht nieuws. De stand-upcomedian zetelt dit najaar niet in de jury, maar hij doet wel mee als kandidaat. En alsof het volume in de studio met de lachsalvo’s van Geubels nog niet genoeg de hoogte in zou gaan: ook zangeres Natalia (38), Jeroen Meus en Bart Schols wagen hun kans.

Philippe Geubels is al jaren een zeer gewaardeerd jurylid in De slimste mens ter wereld. Vorig jaar doken rond deze tijd berichten op dat de stand-upcomedian voor het eerst sinds 2009 niet in de jury zou zetelen. Dat Philippe Geubels een exclusiviteitscontract had met Eén, was niet het probleem: hij was in 2017 ook in de quiz op Vier te zien, ook al was hij toen al exclusief verbonden aan een andere zender. Geubels had het wel te druk met nieuwe programma’s voor Eén en zijn zaalshow Bedankt voor alles. Uiteindelijk bleken al die berichten toch niet te kloppen, want in december dook de comedian wél op in de jury, al was het maar in twee afleveringen.

Wandelende encyclopedie

Dit najaar zien we Philippe Geubels sowieso niet in de jurystoel, maar dat betekent niet dat presentator Erik Van Looy daarmee buiten schot blijft. Want Geubels kan nu vanuit een andere stoel de tanden en films van de quizmaster onder vuur nemen. Hij liet zich namelijk overtuigen om deel te nemen als kandidaat. En dat hoeft niet eens te verbazen: de stand-upcomedian is een man die de websites van de kranten dagelijks leest, een brede interesse heeft en zijn neus niet ophaalt voor entertainment, of dat nu in weekbladen is of op televisie. Geubels heeft ook heel wat passies: hij is een wijnkenner, verzot op auto’s én een wandelende encyclopedie op het vlak van medische aandoeningen en medicatie.

“I’ll be back”

Naast Philippe Geubels doet nog iemand mee die de lachsalvo’s van de stand-upcomedian qua volume moeiteloos kan overtreffen: Natalia. De laatste tijd is het stil rond de zangeres. Dit voorjaar was ze nog te zien als jurylid in The voice van Vlaanderen, maar sindsdien trok ze zich bewust terug uit de belangstelling. Zelfs op Instagram, waar de zangeres nochtans heel actief is, is het al meer dan twee maanden muisstil. Op 24 mei kregen haar 206.000 volgers op Instagram nog de boodschap “I’ll be back” te zien, Ik kom terug. Sindsdien is geen enkele foto meer gepost. Uit de Instagram van haar vriend Frederik bleek wel dat Natalia eind juni op Barbados zat, haar favoriete vakantiebestemming. De zangeres werkt ook in alle stilte aan een nieuwe plaat, in december staat een aantal optredens met Jef Neve gepland in culturele centra.

Wie ook al present tekenden zijn tv-kok Jeroen Meus en VRT-gezicht Bart Schols. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Meus nam in 2014 al deel aan De Slimste Mens. Hij won toen een keer, maar ging de een aflevering later kansloos onderuit tegen de voormalige reclamemaker Guillaume Van der Stighelen. Bart Schols moet op zijn beurt de eer van de VRT nieuwsdienst hoog houden. Collega’s Xavier Taveirne (2017), Gilles De Coster (2013) en Freek Braeckman (2009) werden al de Slimste Mens. De finaleweken halen, geldt als het absolute minimum.

Nieuw jurylid

Eind juni raakte al bekend dat De slimste mens ter wereld dit najaar een nieuw jurylid verwelkomt: Jeroen van Koningsbrugge. De 45-jarige acteur, cabaretier en presentator uit Nederland nam vorig jaar deel aan de quiz en speelde in zijn eerste aflevering mediaminister Sven Gatz (Open VLD) naar huis, die aan zijn zesde aflevering zat. Wanneer het zeventiende seizoen van de quiz precies op Vier te zien is, is nog niet bekend.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees