Vandaag staat ticket voor Olympische Spelen op het spel voor Evenepoel en Lampaert, al wisten ze dat zelf niet

Vandaag staat ticket voor Olympische Spelen op het spel voor Evenepoel en Lampaert, al wisten ze dat zelf niet

Foto: MOOIJ, MARTIN

Opmerkelijk: zowel Remco Evenepoel als Yves Lampaert wist gisteren niet dat een plaats in de top vijf een ti­cket voor de Olympische Spelen oplevert. “Als ik de kans zou krijgen om naar de Spelen te gaan, zou ik die zeker niet laten liggen”, aldus Lampaert. “Dit is een extra motivatie.”

In Tokio mogen twee Belgen deelnemen aan de tijdrit, al valt er ook op het WK – waar een plaats in de top acht volstaat – een selectie te verdienen. Victor Campenaerts weet dus wat hem daar te doen staat. Als er meer dan twee Belgische renners de selectienorm halen, ligt de keuze bij de bondscoach. Een renner kan natuurlijk ook zelf zijn plaats afstaan.

Lampaert mikt vandaag alleszins nog hoger dan zomaar de top vijf. “Vorig jaar werd ik vierde, ik wil nu graag op het podium staan. Ik vind hier ook een vlak parcours dat me moet liggen. 22,4 kilometer is een afstand die me beter ligt dan 50 kilometer.”

Vraag is hoe Lampaert is hersteld van de Ronde van Frankrijk. “Ik ben heel anders uit de Tour gekomen dan vorig jaar. Volledig choco. De laatste twee dagen in de Alpen zat ik op mijn gat. Die echte frisheid is er nog niet, maar ik voel wel dat er macht in de benen zit.”

Ook hij wil zich dubbel plooien voor Lambrecht. “Ik had een zwak voor hem, zoals heel het peloton. We hebben net drie weken de Tour gereden en we hebben wel 300 keer tegen onszelf gezegd: We hebben hier chance gehad. En dan Bjorg, met zo’n stomme val…”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.