Bjorg Lambrecht wordt dinsdag begraven, publiek kan lichaam overleden wielrenner groeten

Bjorg Lambrecht wordt dinsdag begraven, publiek kan lichaam overleden wielrenner groeten

De betreurde wielrenner Bjorg Lambrecht. Foto: Photo News

Aalter -

De uitvaart van de betreurde wielrenner Bjorg Lambrecht (22) vindt komende dinsdag om 11 uur plaats in de kerk van zijn thuisdorp Knesselare, in Oost-Vlaanderen. Dat heeft zijn familie aan onze redactie bevestigd.

Het Poolse gerecht heeft het lichaam van de talentvolle coureur intussen vrijgegeven. De repatriëring zou allicht voor morgen zijn, maar de familie wil dat in intieme kring laten plaatsvinden. Verwacht wordt dat er naar de begrafenis wel veel mensen zullen afkomen. Intussen ligt in het gemeentehuis van Knesselare een rouwregister, die nadien aan de familie zal overhandigd worden. Veel inwoners van Knesselare hebben ook een knuffelbeer voor hun woning gezet om hun medeleven te uiten.

Lotto-Soudal maakte woensdag bekend dat Lambrecht na zijn val is overleden aan een grote scheur van de lever, die een massieve inwendige bloeding heeft veroorzaakt. “Bij zo’n bloeding is een mirakel nodig. Een mirakel dat Bjorg helaas niet gegund was”, klinkt het.

Het centrum van Knesselare wordt voor de afscheidsplechtigheid op 13 augustus verkeersvrij gemaakt en er mag niet geparkeerd worden. Het grote scherm wordt geïnstalleerd op het dorpsplein van Knesselare.

Ondertussen blijven in de gemeentehuizen van Knesselare en Aalter rouwregisters ter ondertekening liggen en werd een online rouwregister geopend op de website van de uitvaartdienst. Woensdag wil het gemeentebestuur Lambrecht dan weer eren tijdens de Binckbank Tour en is een moment van stilte voorzien.

Publiek kan dit weekend lichaam overleden wielrenner groeten

Het lichaam van Bjorg Lambrecht kan zaterdag en zondag door het publiek begroet worden in het funerarium van Knesselare. Een begrafenisondernemer zal vrijdag het lichaam opbaren, na de repatriëring uit Polen. Komende dinsdag volgt de uitvaartplechtigheid in de kerk van Knesselare.

Supporters en sympathisanten die een laatste groet willen brengen aan de overleden wielrenner, kunnen zaterdag en zondag het funerarium van Knesselare bezoeken. Dat is zaterdag van 13 tot 17 uur toegankelijk voor het publiek, en zondag van 10 tot 13 uur.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees