Osaka plaatst zich voor achtste finales in Toronto: Barty ‘s werelds nummer 1 af

Osaka plaatst zich voor achtste finales in Toronto: Barty ‘s werelds nummer 1 af

Foto: AFP

De Japanse Naomi Osaka (WTA 2) heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finales op het WTA-toernooi in het Canadese Toronto (hard/2,83 miljoen dollar). Door de zege verliest de Australische Ashleigh Barty haar eerste stek op de WTA-ranking, al is het niet zeker dat Osaka de nieuwe lijst zal toppen. Ook de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3) kan naar de hoogste positie stijgen.

Osaka haalde het in de zestiende finales van de Duitse Tatjana Maria (WTA 74), die de eerste set met 6-2 verloor en nadien opgaf. Pliskova klopte de Amerikaanse Alison Riske (WTA 37) in 6-4, 6-7 (4-7) en 6-2. Als Pliskova zich niet kan plaatsen voor de kwartfinales, komt Osaka sowieso aan kop. In de andere gevallen is er meer rekenwerk nodig.

Barty voerde de lijst sinds haar zege op Roland Garros eind juni aan. Zowel Osaka als Pliskova topten de ranking in het verleden al. De Japanse stond dit jaar van eind januari tot eind juni (21 weken) aan de leiding, Pliskova was de beste tussen juli en september 2017 (8 weken).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.