Schoonfamilie snijdt neus van Indische vrouw af omdat ze scheiding via bizar ritueel niet wilde aanvaarden

Schoonfamilie snijdt neus van Indische vrouw af omdat ze scheiding via bizar ritueel niet wilde aanvaarden

Foto: noidapolice

Een Indische vrouw is het slachtoffer geworden van een aanval door haar schoonfamilie, nadat ze de scheiding die haar echtgenoot op eigen houtje had uitgesproken niet wilde aanvaarden. De man had daarbij gebruikgemaakt van een praktijk die amper enkele weken geleden illegaal gemaakt was.

De man uit de stad Sitapur, in het noorden van India, maakte gebruik van het ‘talaq’-ritueel. Bij dat archaïsche islamitische ritueel kan een man scheiden van zijn vrouw als hij driemaal het woord ‘talaq’ (vertaald: “scheiding”) uitspreekt. De vrouw belde daarop de politie. Die kwam ter plaatse en probeerde de gemoederen tussen de toegesnelde families van het echtpaar te bedaren, maar vertrok toen dat niet meteen lukte.

Na het vertrek van de politie werd de vrouw in elkaar geslagen en werd “een stuk van haar neus afgesneden”, aldus een politieagent. De schoonbroer van de vrouw gaf de aanval grif toe, en voegde er aan toe dat hij “een scherp wapen had gebruikt om haar neus af te snijden”.

Buiten de wet gesteld

Het ‘talaq’-ritueel, dat zowel mondeling als schriftelijk uitgevoerd kan worden, wordt in de islamitische wereld beschouwd als manier waarop een man - maar vrouwen niet - een onherroepbare scheiding kunnen uitspreken. De Indische regering stelde het gebruik pas eind vorige maand buiten de wet. “Een middeleeuwse praktijk is eindelijk verwezen naar de vuilnisbak van de geschiedenis”, schreef premier Narendra Modi toen op Twitter.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees