Johan Heldenbergh kruipt in worstenpak voor nieuwe film ‘Mijn vader is een saucisse’

Johan Heldenbergh kruipt in worstenpak voor nieuwe film ‘Mijn vader is een saucisse’

Foto: Instagram

‘Mijn vader is een saucisse’. Bij een film met zo’n titel moet er geheid iemand in een saucissenpak kruipen. In dit geval hoofdrolspeler Johan Heldenbergh (52), die vader Paul speelt in de eerste langspeler van regisseur Anouk Fortunier. Het is zijn eerste hoofdrol in Vlaanderen sinds ‘The broken circle breakdown’.

Johan Heldenbergh in een worstenpak. Het beeld is nu al iconisch. “Ik moet voor Mijn vader is een saucisse op een gegeven moment inderdaad in een saucissenpak kruipen, maar waarom kan ik nog niet vertellen”, zegt Heldenbergh vanop de set. “In totaal hebben we vijfendertig draaidagen, acht dagen moet ik in dat pak kruipen. Een hittegolf vrees ik niet, ik zou het geeneens voelen. Dat was anders geweest als ik als Goofy in Disneyland de kinderen had moeten lopen blij maken bij heet weer.”

De film gaat over de twaalfjarige Zoë (Savannah Vandendriessche) die als enige van het gezin haar vader Paul steunt wanneer die beslist om zijn job als bankier op te zeggen en voor zijn droom te gaan: acteur worden. Voor Heldenbergh is het zijn eerste grote rol in een Vlaamse film sinds The broken circle breakdown in 2012. “Tussendoor heb ik wel wat rolletjes gedaan voor vrienden, waarbij ik één dag op de set stond, maar vooral ook buitenlandse producties. En ik speel mee in De twaalf, een reeks die in oktober op televisie komt.”

Meteen verkocht

“De opnames lopen heel erg goed, ik amuseer me hier echt. Het is een rol die ik nooit eerder deed. Een komisch drama. Normaal vind je me vooral in ernstige dramafilms. Maar ik was zo wild van het scenario en Anouk is een heel fijne regisseur. Ik kreeg haar kortfilm Drôle d’oiseau toegestuurd. Dat gaat ook over een vader-dochterrelatie, met personages die iets wilder en geschifter zijn dan normaal. Ze creëerde daar een hele mooie wereld. En toen ik het scenario voor deze film las, was ik verkocht.”

“Ik herken de wens om je droom na te jagen zoals Paul doet. Ik heb wel momenten gehad waarbij ik niet meer zag zitten en dat ik het roer wilde omgooien. Als ik zie hoe mijn personage daarop reageert, dan denk ik: Zo had ik toen ook willen reageren.”

De film speelt zich bijna volledig af in Gent, de heimat van Heldenbergh. “Dat is echt geweldig. (lacht) Ik mag als laatste van de cast uit mijn bed komen ’s ochtends. De set is letterlijk driehonderd meter van mijn deur. Ik kom met de fiets, ik voel me echt een werkmens. Ik mag op een aanvaardbaar uur vertrekken en ik kan ’s avonds op tijd terug naar huis.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees