Volleybalmannen proberen zich vanaf vanavond naar Olympische Spelen te stunten

Volleybalmannen proberen zich vanaf vanavond naar Olympische Spelen te stunten

Foto: BELGA

Nadat vorige week de Belgische volleybalvrouwen een (eerste) olympische kans ruimschoots misten, staan vanaf vandaag in Rotterdam hun mannelijke collega’s voor eenzelfde zware opdracht.

De kans dat de Red Dragons wél een ticket voor Tokio grijpen, mag niet al te hoog ingeschat worden. Alleen de winnaar van dit vierlandentoernooi kwalificeert zich. Die plek lijkt weggelegd voor de Verenigde Staten, de nummer 2 van de wereld, waartegen België (FIVB 12) het vanavond al meteen opneemt. Voorts wachten in Rotterdam nog thuisploeg Nederland (FIVB 15) en Zuid-Korea (FIVB 24). Dit is ook de eerste grote opdracht van de nieuwe bondscoach Brecht Van Kerckhove.

Als België het dit weekend niet zou halen, volgt tussen 6 en 12 januari 2020 nog een herkansing. Op dat toernooi zullen de Dragons moeten strijden tegen andere Europese gebuisden van dit weekend voor een laatste olympisch ticket.

Programma: Vrijdag 9/8 19u: België-VS; Zaterdag 10/8 16u: België-Nederland; Zondag 11/8 19u: België-Zuid-Korea. Alle wedstrijden van de Belgen live op Eén of Canvas en sporza.be

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen