Titelverdedigster Simona Halep vlot door naar kwartfinales in Toronto, Serena en Osaka nog eens tegen elkaar

Titelverdedigster Simona Halep vlot door naar kwartfinales in Toronto, Serena en Osaka nog eens tegen elkaar

Foto: USA TODAY Sports

Simona Halep (WTA 4) heeft zich donderdag in het Canadese Toronto vlot geplaatst voor de kwartfinales van de Rogers Cup (2,83 miljoen dollar). De Roemeense titelverdedigster versloeg de Russische veterane Svetlana Kuznetsova (WTA 198) met 6-2 en 6-1.

In de kwartfinales staat vierde reekshoofd Halep tegenover de Tsjechische qualifier Marie Bouzkova (WTA 91) of de Letse Jelena Ostapenko (WTA 82).

De 27-jarige Halep, die onlangs Wimbledon op haar naam schreef, won het Canadese hardcourttoernooi al twee keer, in 2018 (tegen Sloane Stephens) en 2016 (tegen Madison Keys). In 2015 was ze verliezend finaliste (tegen Belinda Bencic).

Williams en Osaka gaan door naar de laatste acht en treffen daar elkaar

De Amerikaanse Serena Williams (WTA 10) en de Japanse Naomi Osaka (WTA 2) hebben zich donderdagnacht geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Canadese Toronto (hard/2,83 miljoen dollar).

De 37-jarige Williams, het achtste reekshoofd en in de tweede ronde te sterk voor Elise Mertens (WTA 20), rekende na anderhalf uur tennis in twee sets (7-5 en 6-4) af met de Russische kwalificatiespeelster Ekaterina Alexandrova (WTA 48).

Williams treft bij de laatste acht Naomi Osaka. De 21-jarige Japanse, het tweede reekshoofd, versloeg de Poolse qualifier Iga Swiatek (WTA 65) na net geen twee uur tennis in twee sets (7-6 (7/4) en 6-4).

Het wordt de eerste confrontatie tussen beide speelsters sinds de veelbesproken finale van de US Open vorig jaar. Williams kreeg het destijds aan de stok met umpire Carlos Ramos. Dat leidde er zelfs toe dat Williams een game moest afstaan aan Osaka. De 23-voudig grandslamkampioene noemde Ramos “een dief” en “een leugenaar”. De prijsuitreiking werd overschaduwd door boegeroep van het publiek.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.