Wielersoap? Belgische ploeg zet Nederlander Floris Gerts op straat na “dreigement”, maar die vecht terug: “Ik heb geen spijt”

Wielersoap? Belgische ploeg zet Nederlander Floris Gerts op straat na “dreigement”, maar die vecht terug: “Ik heb geen spijt”

Foto: Marc Van Hecke

Tarteletto-Isorex heeft de Nederlander Floris Gerts met onmiddellijke ingang de deur gewezen. De Nederlander zou, volgens Wielerflits.nl, via WhatsApp een ploegleider bedreigd hebben in de voorbije Ronde van Wallonië. Gerts gaat, met steun van de rennersvakbond CPA, zijn ontslag aanvechten.

In een lange Twitterpost deed Gerts zijn kant van het verhaal uit de doeken. “Ik heb geen spijt door te zijn gegaan met fietsen. Gezonde ambitie en passie staan voorop. Ik ben dankbaar voor de support die ik voor deze keuze heb gekregen. Dat laat zien wat voor een mooie sport het is. Het fietsen gaat goed en ik vind het gewoon te leuk. Hier is sinds vorig jaar niets in veranderd. Ik twijfel niet en kijk met ontspanning richting de toekomst. Het is wel echt jammer hoe het dit jaar is gelopen. Afspraken zijn niet nagekomen en er is simpelweg geen geldige reden om mij te ontslaan. Ik word gesteund door de CPA/BPCA; heel erg bedankt daarvoor. Als renner draag je een deel van je prijzengeld af aan de CPA/BPCA en ik heb ervaren hoe waardevol zij zijn. Ik sta meer dan ooit achter deze bijdrage. Of ik volgend jaar prof ben? Of ik volgend jaar studeer? Time will tell... Deze ‘situatie’ zal de boventoon niet voeren. Het doet me wel beseffen hoe goed de samenwerkingen voorheen waren.”

Gerts en de teamleiding van Tarteletto-Isorex, een Belgisch contintenaal team, leefden al een hele tijd in onvrede. De Nederlander hekelde het materiaal van het team, de ploeg legde de schuld bij de renner die op eigen houtje zijn fiets zou hebben omgebouwd.

De 27-jarige Gerts was aan zijn eerste jaar bij Tarteletto-Isorex toe. Voordien reed hij voor BMC (2016-2017) en Roompot (2018). Hij won in 2016 de Volta Limburg Classic.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.