Ook Ierse piloten Ryanair kiezen voor staking

Ook Ierse piloten Ryanair kiezen voor staking

Foto: EPA-EFE

De stakingsperikelen stapelen zich op bij Ryanair. Na Britse piloten en Spaans cabinepersoneel hebben nu ook de Ierse piloten die rechtstreeks bij de Ierse luchtvaartmaatschappij in dienst zijn besloten het werk neer te leggen. Als Ryanair niet uiterlijk maandag op hun eisen ingaat, wordt de staking officieel aangekondigd.

Van de Ierse piloten in vaste dienst stemde 94 procent voor het voeren van actie, liet de Ierse pilotenvakbond weten. Wanneer er eventueel gestaakt wordt, is nog niet bekend. De bond moet een staking minimaal een week van tevoren aankondigen.

Eerder deze week maakten ook Britse Ryanair-piloten bekend te gaan staken omdat ze na anderhalf jaar praten nog altijd geen loonbod hebben gekregen van de Ierse prijsvechter. Zij gaan twee dagen in augustus staken en leggen ook in september drie dagen het werk neer. Ryanair vond dat de Britse pilotenvakbond die de staking aankondigde daar “geen mandaat” voor heeft omdat die een minderheid van de Britse piloten vertegenwoordigt.

Het Spaanse cabinepersoneel wil in september dan weer staken uit protest tegen de voorgenomen sluiting van twee bases op de Canarische Eilanden. Ook zij hebben nog geen data gekozen.

Corrigeer

MEER NIEUWS