Yannick Bolasie (ex-Anderlecht) weigert transfer naar Rusland: “Ik wil niet dezelfde behandeling als Malcom krijgen”

Yannick Bolasie (ex-Anderlecht) weigert transfer naar Rusland: “Ik wil niet dezelfde behandeling als Malcom krijgen”

Foto: Photo News

Yannick Bolasie leek de voorbije dagen op weg naar CSKA Moskou, maar heeft op Twitter aangegeven geen zin te hebben in een transfer naar Rusland uit vrees voor racisme. “Ik wil niet dezelfde behandeling als Malcom krijgen”, liet Bolasie optekenen.

Bolasie werd in de terugronde van vorig seizoen nog door Everton uitgeleend aan Anderlecht. Hij kwam er tot zes goals en drie assists in zeventien duels, maar mocht bij paars-wit toch beschikken. Hij keerde terug naar Everton, waar hij nog een contract heeft tot medio 2021 maar eveneens overbodig is. De oplossing leek de voorbije dagen vanuit Russische hoek te komen, maar Bolasie zelf had geen zin in een avontuur bij CSKA Moskou.

Op Twitter liet hij weten “niet dezelfde behandeling te willen krijgen als Malcom”. De Braziliaan verliet afgelopen zomer FC Barcelona voor Zenit Sint-Petersburg, maar werd daar allesbehalve hartelijk ontvangen. De harde kern van de club ontrolde bij zijn debuut een spandoek met daarop “Bedankt bazen voor de loyaliteit aan onze tradities”. De supporters verwezen daarmee naar een manifest dat het eerder openbaar maakte, waarin het duidelijk stelde dat zwarte spelers niet bij hun club horen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.