Koppel gewond na diefstal met geweld in Munsterbilzen, drie mannen opgepakt

Koppel gewond na diefstal met geweld in Munsterbilzen, drie mannen opgepakt

Themabeeld Foto: Ricardo Reitmeyer

Bilzen -

Een koppel in Munsterbilzen, deelgemeente van Bilzen, is donderdagavond gewond geraakt bij een ‘home invasion’. Kort na de poging tot diefstal met geweld zijn drie verdachten gearresteerd. Zij verschijnen zaterdagmiddag voor de onderzoeksrechter in Tongeren op verdenking van een poging tot diefstal met geweld en voor ongewapende weerspannigheid. Dat maakte het Limburgse parket vrijdag bekend.

Donderdag rond 19 uur was het drietal met geweld de woning van het koppel aan de Batterijstraat binnengedrongen. Ze konden via de voordeur binnengeraken. De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt was snel ter plaatse. De drie verdachten verlieten te voet het huis en werden even later, op aanwijzen van buurtbewoners, in de Herkebamstraat in Bilzen onderschept.

Agenten van de politiezone Lanaken-Maasmechelen kwamen in bijstand om de verdachten in de boeien te slaan en naar het commissariaat over te brengen. Na contactname met het parket van Limburg werd het dossier aan de federale gerechtelijke politie overgedragen. Het gerechtelijk lab deed een uitgebreid sporenonderzoek. Het Limburgse parket vraagt om de aanhouding van het trio.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees