Koen De Bouw twee keer op de rode loper van Oostende

Koen De Bouw twee keer op de rode loper van Oostende

Koen De Bouw. Foto: BERT DE DEKEN

Het 13de filmfestival van Oostende mag dan in het teken staan van sterke vrouwen, Vlaanderens topacteur Koen De Bouw (54) zal er beslist met flink wat aandacht gaan lopen. De Bouw komt twee keer naar het festival aan zee, voor een tv-reeks én voor de slotfilm.

Koen De Bouw komt aan de kust in exclusieve avant-première Grenslanders voorstellen, een achtdelige reeks die op Eén wordt uitgezonden. In de Vlaams-Nederlandse coproductie speelt De Bouw een psychiater die samen met een Nederlandse rechercheur uitzoekt wat er met een zwaar getraumatiseerd meisje van Afrikaanse origine is gebeurd. Voor deze reeks zal De Bouw op 7 september de rode loper delen met de Nederlandse actrice Jasmine Sendar en acteurs Wim Willaert en Sebastien Dewaele.

Drukke tijden

Helemaal op het einde van het festival staat De Bouw nog eens onder spotlights met Bastaard, de slotfilm die op vrijdag de 13de september wordt vertoond. Bastaard – van Mathieu Mortelmans – dateert al van 2018 en werd eerder vertoond op het Filmfestival van Namen en het festival van de Fantastische film in Brussel. De thriller met ook Tine Reymer en Spencer Bogaert, vertelt het verhaal van een dakloze tiener die in een gezin wordt opgenomen maar daar een emotionele ravage aanricht.

Voor Koen De Bouw zijn het overigens bijzonder drukke tijden. Hij heeft onder meer in Zuid-Frankrijk en Tunesië net de opnamen afgerond van de film The man who sold his skin, hij draait nu de serie Red light en volgens zijn Instagram-account maakt hij zich eveneens op voor een nieuwe, nog onbekend project genaamd CG. (jdr)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees