Vakantietransport van Belgisch gezin blijkt niet in orde: drie kinderen, 1.000 kilo bagage en boot moeten achterblijven

Vakantietransport van Belgisch gezin blijkt niet in orde: drie kinderen, 1.000 kilo bagage en boot moeten achterblijven

Foto: Politie Rheinland-Pfalz

De vakantie van een Belgisch gezin is iets anders verlopen dan de zeven leden hadden gepland. De Duitse politie zette hun mobilhome met aanhanger aan de kant. Bij een controle bleek er van alles mis te zijn met de karavaan. Daardoor moest het gezin drie van de vijf kinderen, meer dan 1.000 kilo bagage en een boot achterlaten op de snelweg.

Het euvel speelde zich afgelopen zondag af op de A61 bij het Duitse Bornheim. De politie controleerde er op te zwaar beladen voertuigen. Het Belgisch gezin werd van de snelweg gehaald en naar een parking geleid. Daar bleek al meteen iets niet in de haak te zijn: de 45-jarige vader probeerde er drie van zijn kinderen te verstoppen. Hun mobilhome bleek namelijk niet over voldoende plaatsen te beschikken.

Daar stopte het niet: de aanhangwagen achter de camper bleek niet in orde. Het ding was te klein om de boot die erop stond te vervoeren. Bovendien bleek het volledige transport ruim 1.000 kilo te zwaar te zijn.

Om de reis te mogen voortzetten, moest er familie uit België worden opgetrommeld om drie kinderen en een deel van de bagage mee te nemen. De boot werd door een sleepbedrijf opgehaald. Het incident kwam het gezin daarnaast op een boete te staan, meldt de politie Rheinland-Pfalz.

Corrigeer

NIEUWS