Celebs

Angelina Jolie in geldnood? Actrice moet opnieuw aan de slag

Angelina Jolie in geldnood? Actrice moet opnieuw aan de slag

Foto: AFP

Angelina Jolie (44) gaat opnieuw acteren in verschillende films. De actrice had nochtans afscheid genomen van de job die haar tot een wereldberoemd icoon maakte. De reden is volgens Amerikaanse media niet ver te zoeken: er moet geld op de planken komen om haar dure levensstijl te kunnen handhaven, en dat is na de scheiding met Bradd Pitt (55) niet gemakkelijk.

Zo’n 64 miljoen euro. Dat zou het huidige vermogen zijn van Angelina Jolie. Niet weinig, maar ook niet voldoende om hare extravagante uitgaven te bekostigen. Zo kleedt de actrice zich maar wat graag in Chanel en Gucci, reist ze de wereld rond met haar privéjet en investeert ze volop in vastgoed. Ook de vechtscheiding met Brad Pitt, die naar schatting een vermogen van 270 miljoen euro heeft, heeft haar handenvol geld gekost. En het einde lijkt nog niet in zicht, de twee zijn nog lang niet uit gekibbeld over de huizen die ze samen in handen hebben. Al toont vooral Brad zijn goodwill: hij leende zijn ex-vrouw al eens zeven miljoen euro om een huis in Los Angeles te kopen waar ze met hun zes kinderen kon wonen.

LEES OOK. De vechtscheiding blijft duren: Angelina Jolie eist plots Frans kasteel op van Brad Pitt

Maar dat is dus niet genoeg om de kas te spijzen. Jolie gaat daarom opnieuw aan het acteren. In 2015 zei ze nog in een interview dat “ze zich nooit comfortabel heeft gevoeld als actrice en nooit graag voor de camera stond”. Maar binnenkort is ze dus wel weer te zien op het grote scherm: onder meer in het tweede deel van ‘Maleficent’ - haar enige grote succes na 2010 - en in de nieuwe Marvel-reeks ‘Eternals’, de opvolger van de ‘Avengers’-reeks. Daarin zal ze superheldin Thena spelen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees