Tom Boonen leidt in 24 Uur van Zolder, maar ziet kansen op zege verdwijnen door brandende motor: “Ik zou kunnen wenen”

Tom Boonen leidt in 24 Uur van Zolder, maar ziet kansen op zege verdwijnen door brandende motor: “Ik zou kunnen wenen”

Foto: JEFFREY GAENS

In de 24 Uur van Zolder stond na drie kwart van de wedstrijd de Norma van Tom Boonen, Sam Dejonghe en Thomas Piessens aan de leiding. Kort na 10 uur ontstond een brandje in de auto van Boonen, die zelf aan het stuur zat. De leiding ging zo over naar de Norma van Bert Longin, Stienes Longin, Giorgio Maggi en Christoff Corten. Vijf ronden verderop volgde de Porsche van Belgium Racing. Met nog 6 uur op de klok blijft alles mogelijk.

Boonen zat achter het stuur toen de motor het begaf. Na een beginnend brandje moest Boonen terugkeren naar de pits, waar het team er nog alles aan doet om de schade te herstellen. De winst lijkt echter gaan vliegen, want de wagen van Boonen en co staat al een uur stil in de pits. De eerste plaats is nu in handen van de Norma bestuurd door Bert Longin, Stienes Longin, Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi.

“Dit is verschrikkelijk. Ik zou echt kunnen wenen”, reageerde Boonen kort na de brand bij Autosportwereld.be. “We hebben het hele weekend miserie gehad. Ook in het begin van de wedstrijd hadden we ons deel van de pech. Dat konden we oplossen met relatief weinig verlies. Onze achterstand bedroeg tien ronden. De hele nacht hebben we gebokst met het mes tussen de tanden. Ik bouwde daarna een comfortabele voorsprong uit en nu is de motor in brand gevlogen, zonder aanleiding. De motor was al een tijdje niet optimaal, sputterde wat maar gaf wel vermogen. Wat er net gebeurd is, weet ik niet. Het blijft mechanica. Er zal iets duchtig moeten worden nagekeken, want dit is heel zwaar.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.