Celebs

Oplichters misbruiken zwangerschap van Meghan Markle om dieetpillen te verkopen

Oplichters misbruiken zwangerschap van Meghan Markle om dieetpillen te verkopen

Foto: ISOPIX

Oplichters maken misbruik van de naam van Meghan Markle om dieetpillen te verkopen online. Dat heeft de krant Sunday Mirror blootgelegd na een grondig onderzoek.

Op sociale media duiken meerdere pagina’s op waarvoor beelden van Meghan Markle gebruikt worden om speciale dieetpillen te promoten. De hertogin van Sussex lijkt ook zelf aan het woord: “Na de zwangerschap had mijn lichaam zijn vorm verloren. Maar, met deze tabletten kwam het helemaal terug.”

Een vreemde campagne, vond de Sunday Mirror, die al snel kon aantonen dat het om valse advertenties gaat die verspreid worden door oplichters.

Buckingham Palace en een woordvoerder van Meghan Markle hebben inmiddels gereageerd op het nieuws. Zij zeggen alle websites die de naam van de hertogin misbruiken om dieetpillen te verkopen te zullen aanklagen. “Officiële instanties zullen optreden”, zo klinkt het. “Dit is duidelijk een leugen en het is illegaal om de naam van de hertogin te gebruiken voor reclamedoeleinden.”

Gevaarlijk

Experts zeggen bovendien dat de “Meghan-pillen” gevaarlijk kunnen zijn. “Niemand, maar dan ook niemand, zou dergelijke pillen mogen innemen, zelfs als een beroemdheid die écht zou promoten. Als je op dieet wil, is het veel beter om professioneel advies in te winnen.”

Hieronder een advertentie die beweert te tonen hoe het lichaam van Meghan Markle veranderd is door de dieetpillen:

Oplichters misbruiken zwangerschap van Meghan Markle om dieetpillen te verkopen
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees