Steracteurs uit Harry Potter en Lord of The Rings ontbreken niet op het appel

FOTO. Elftopia prikkelde de fantasie bij jong en oud

Dat sprookjesfiguren nooit bestaan hebben maar zijn ontsproten uit de fantasie van sprookjesschrijvers zoals de gebroeders Grimm weet iedereen. Wie zaterdag of zondag in de loop van de dag via de Ooidonkdreef naar het kasteel Ooidonk toestapte, waar Elftopia plaats vond, zal wellicht getwijfeld hebben. Mooi geschminkt en uitgedost in prachtige outfits schreden figuren zo weggeplukt uit de Harry Potter- en Lord of the Rings-films onder het groene lover van de statige bomenrij naar de toegang van het fantasyfestival toe. Aan het aantal bezoekers te rekenen die zowel uit Nederland, het Noorden van Frankrijk, Engeland en uit gans Vlaanderen naar Ooidonk kwamen afgezakt mag Elftopia gerust als een van de mooiste en grootste festivals in zijn genre worden geklasseerd.

Tot de publiekstrekkers behoorden zeker de steracteurs John Rhys-Davies, bekend als dwerg Gimli uit Lord of the Rings en Stanislav Yanevski, alias Viktor Krum uit Harry Potter. In het uniek decor van het meer dan 400 jaar oude kasteel voelden ze zich best in hun schik en hadden voor elk van de bezoekers die hen wilde ontmoeten wel een vraagje in petto. Hoe dan ook ganse families, vriendengroepen of gezinnen met kinderen spaarden zich kosten noch moeite om mee te spelen in het verhaal. Duidelijk is Elftopia geen doorsneefestival maar een oord geworden waar vikings, ridders, elfjes, zeemeerminnen, feeën, trollen, tovenaars en druïden elkaar troffen in een ontspannen sfeer.

Een legertje fotografen had ogen tekort om alle ‘figuren’ op de gevoelige plaat vast te leggen. Onder hen de tweelingzussen Meilisa en Larissa uit Kortrijk die samen met hun vriendinnen als ‘faun’ naar Ooidonk kwamen. “Gewoon om plezier te maken en te genieten en niet om mee te doen aan de cosplaywedstrijd. We willen het vooral ontspannend houden.’

Dat was ook het geval met een jonge moeder uit Gent die, samen met de kinderen, met de fiets naar Leerne was afgezakt. Al die mythische wezens spreken volgens moeder tot de verbeelding. Met iets minder kledij om het lijf, zoals Neptunus en zijn zeemeerminnen ook deden, zagen we ook een groep vrienden en vriendinnen uit het Noorden van Frankrijk hun opwachting maken. Gelukkig bleef het weer aan de zachte kant.

Dat Elftopia terug zal keren is nu al zeker. En wie zolang niet kan wachten wordt op 26 oktober verwacht op Helltopia, de halloween-editie aan het kasteel Ooidonk.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio