Geletruidrager Mike Teunissen overweegt opnieuw het veld in te duiken

Geletruidrager Mike Teunissen overweegt opnieuw het veld in te duiken

Foto: REUTERS

Mike Teunissen (Jumbo-Visma) trekt deze winter misschien wel weer door het veld. De Nederlander die afgelopen augustus het geel droeg in de Tour vertelde dat aan De Limburger. “Ik zie het wel zitten.”

Mike Teunissen pakte de gele trui door de eerste etappe in de Tour de Franc te winnen. Hij mocht de Belgische passage afwerken in het kleinood tegen de eigen verwachtingen in. Later wonnen Julian Alaphilippe en Wout van Aert nog ritten in de Tour. Alledrie hebben ze een verleden in het veldrijden. Van Aert keert deze winter sowieso nog terug in het veld, Alaphilipp doet dat al jaren niet meer.

Voor Teunissen stonden er ook al enkele seizoenen geen crossen meer op het programma, maar daar komt mogelijk verandering in. “Ik moet mijn winterprogramma nog samenstellen, maar ik zie het wel zitten”, zegt de 26-jarige renner aan De Limburger. Teunissen werd in 2013 veldritwereldkampioen bij de beloften en reed ruim 3 jaar geleden zijn laatste cross.

Ook zijn trainer Tim Heemskerk ziet een terugkeer wel zitten. “Ik denk dat veldrijden een ideale trainingsprikkel is in aanloop naar de voorjaarsklassiekers. We moeten nog afstemmen in welke periode we dat precies doen, maar het lijkt me een heel goed idee”, klinkt het.

Geletruidrager Mike Teunissen overweegt opnieuw het veld in te duiken
Teunissen werd zondag nog achttiende op het EK in Alkmaar. Foto: Photo News
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.