Twee aangiftes verkrachting en 70 bezoekers betrapt op drugs op festival in Wachtebeke

Twee aangiftes verkrachting en 70 bezoekers betrapt op drugs op festival in Wachtebeke
Wachtebeke -

In het Oost-Vlaamse Wachtebeke zijn het voorbije weekend 70 personen betrapt op het bezit van drugs op het terrein van dancefestival The Qontinent. Dat melden het parket Oost-Vlaanderen en de lokale politie Regio Puyenbroeck. Er waren ook twee aangiftes van verkrachting.

Het festival lokte van 9 tot 11 augustus 35.000 bezoekers naar het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. “Tijdens de controles op het festivalterrein werden 70 personen in het bezit gevonden van verdovende middelen. In opdracht van het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, werd toepassing gemaakt van de mogelijkheid om aan personen die in het bezit werden gevonden van verdovende middelen of verboden wapens een onmiddellijke minnelijke schikking voor te stellen. Er werd 19.800 euro geïnd”, zegt de lokale politie.

Vijf personen werden onmiddellijk gedagvaard. Het gaat om vier dealers en één verdachte die weigerde om een onmiddellijke minnelijke schikking te betalen. Er werd onder meer XTC, cocaïne, speed, amfetamines, ketamine, MDMA en cannabis gevonden. De lokale politie controleerde eveneens op het rijden onder invloed van alcohol en drugs in de onmiddellijke omgeving van het festivalterrein. Er werden 15 bestuurders betrapt die reden onder invloed van verdovende middelen en 18 bestuurders waren onder invloed van alcohol.

Er loopt ook een onderzoek naar twee zedenfeiten. “Gedurende de duur van het festival ontving de politiezone twee aangiftes van feiten van verkrachting. Hierin wordt verder onderzoek gevoerd”, melden politie en parket.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees