Dodelijke brand in Beringen heeft menselijke oorzaak

Dodelijke brand in Beringen heeft menselijke oorzaak

Foto: rr

Beringen -

Uit onderzoek van verschillende experts is gebleken dat de brand in Beringen, die het leven gekost heeft aan twee brandweermannen, een menselijke oorzaak heeft. Of het vuur opzettelijk of per ongeluk werd aangestoken, zal nog moeten blijken.

“Deze namiddag hebben de deskundigen in opdracht van het parket Limburg hun werkzaamheden verdergezet. Het labo van de federale gerechtelijke politie, de branddeskundige, een brandhaarddetectiehond en een deskundige met een 3D-scan kwamen ter plaatse. Hun onderzoek is intussen afgelopen”, zegt Pieter Strauven van het parket van Limburg.

“Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen aanwijzingen zijn dat een technisch defect aan de oorzaak van de brand zou liggen. Kortsluiting wordt dus niet weerhouden als oorzaak. Voorlopig zijn er vermoedens van een menselijke tussenkomst. Het onderzoek zal in dat geval moeten aanwijzen of het al dan niet om een opzettelijke brandstichting gaat.”

Bij de zware brand kwamen dit weekend twee brandweermannen om, een derde raakte zwaargewond.

LEES OOK. “Hulpverlening is nu eenmaal mijn roeping”: omgekomen brandweervrijwilligers Chris en Benni laten echtgenotes en zes kinderen na (+)

Corrigeer

MEER NIEUWS