Dylan Groenewegen boos na massasprint in BinckBank Tour, Sam Bennett wil niet spreken over transfer naar Deceuninck-Quick Step

Dylan Groenewegen boos na massasprint in BinckBank Tour, Sam Bennett wil niet spreken over transfer naar Deceuninck-Quick Step

Foto: BELGA

Sam Bennett (Bora-hansgrohe) toonde zich maandag op de Rondweg in het Nederlandse Hulst de sterkste in de eerste etappe van de BinckBank Tour. De Ierse kampioen nam de maat van iedereen in de massasprint en die overwinning zorgt er meteen voor dat hij ook de groen-zwarte leiderstrui om de schouders krijgt.

“Dit is mijn eerste zege als Iers kampioen en daar ben ik best wel zeer tevreden mee”, stelde Sam Bennett. “Het ging er in de sprint echt wel hectisch aan toe. Ik werd goed vooraan gehouden door mijn teamgenoten en kon er langs links op het gepaste moment uitkomen. De regen zorgde er ook voor dat ik toch wel enigszins nerveus aan de massasprint begon. De kans op valpartijen is dan net iets groter”.

Sam Bennett werd geboren in België en geruchten doen de ronde dat hij volgend seizoen fietst voor het Belgische Deceuninck-Quick Step. “Daarom ook is het altijd prettig eens te kunnen winnen in België, ook al heb ik de Ierse nationaliteit. Over een overstap naar Deceuninck-Quick Step kan ik echt niet veel kwijt. Er zijn allerlei dingen aan de gang. Ik denk dat de toekomst wel duidelijkheid zal brengen, maar daarvoor is het nu nog allemaal te vroeg. Ik ga eerst genieten van deze overwinning. Morgen is de kans groot dat er opnieuw een massasprint is. Daarin wil ik opnieuw mijn kans gaan”, besloot Bennett, die het wel even had over zijn idool.

“Tom Boonen. Ik vond hem echt cool. Als kind had ik een poster van hem op de muur hangen.”

Groenewegen boos

Dylan Groenewegen was intussen niet te spreken over een ploegmaat van Edward Theuns (Trek-Segafredo). De Nederlandse spurtbom raakte ingesloten en zag zijn winstkansen zo in rook opgaan.

Baptiste Planckaert is blij met leiderstrui Checkpointklassement

De 30-jarige Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) heeft aan zijn lange vlucht in de openingsetappe van de BinckBank Tour de trui van de Checkpointspurten overgehouden. Planckaert werd tweemaal eerste in de spurten van dat nevenklassement. Momenteel heeft hij 23 punten achter zijn naam staan, 4 meer dan Lukasz Wisniowski en 8 meer dan Aaron Verwilst.

“Eerst voelen hoe de benen zijn na die lange vlucht en dan zal ik wel zien of ik eventueel mee ga in een nieuwe aanval”, zei Planckaert. “Ik ga me niet doodop rijden om die trui te behouden, al vind ik het natuurlijk wel tof dat ik op het podium mocht om dat shirt te gaan ophalen. Die Checkpointsprints waren meteen een doel, toen ik deel uitmaakte van die vroege vlucht.”

De rit begon onder een stralende zon. De regen die later met bakken uit de lucht viel, zorgde ervoor dat het allemaal wat lastiger werd. “Onze vlucht bestond maar uit vier mannen. Dus dan heb je minder last van opspattend water en heb je ook een veel beter zicht. De beste plaats in de wedstrijd was dus bij ons”, vervolgde Planckaert. “Vrijdag en zondag wil ik zeker nog wel mijn kans gaan. Een goed eindklassement is niet aan de orde voor mij. De individuele tijdrit van zaterdag ligt me niet. Ik pakte vandaag toch wel een pak publiciteit en dat is altijd goed voor mezelf, maar zeker ook voor onze ploeg”, besloot Planckaert.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.