Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Ook bij BlackRock beseffen ze dat overleden wereldsterren nog altijd geld opleveren.  

BlackRock koopt rechten Elvis Presley, Marilyn Monroe en Muhammad Ali

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft een belang van 875 miljoen dollar (of bijna 782 miljoen euro) genomen in Authentic Brands, de groep die de rechten bezit op 50 merken en namen uit de entertainment-, de sport- en de modebranche.

Dankzij die investering wordt BlackRock de grootste aandeelhouder van Authentic Brands, zo bevestigde de groep zondag. De investeringsmaatschappij maakte furore met trackers en indexfondsen, maar zoekt nieuwe inkomstenbronnen nu almaar meer beleggers naar goedkopere fondsen overstappen. Daartoe richtte het onlangs Long Term Private Capital op, zijn allereerste fonds dat investeert in privébedrijven en over een ‘spaarpotje’ van 2,75 miljard dollar beschikt.

Authentic Brands werd in 2010 opgericht en bezit de rechten op wereldmerken als Sports Illustrated (het sporttijdschrift dat vooral bekend is van zijn bikini-editie) en Prince (tennisraketten) maar ook op bekende namen als Marilyn Monroe, Elvis Presley en Muhammad Ali. De deal waardeert Authentic Brands op zo’n 4 miljard dollar.(krs)

Het beste van Enkel voor abonnees