Man haalt geweer boven als politie hem tegenhoudt voor verkeersovertreding: tientallen kogels afgevuurd, agent overleden

Man haalt geweer boven als politie hem tegenhoudt voor verkeersovertreding: tientallen kogels afgevuurd, agent overleden

Foto: AP

Bij een wilde schietpartij op een snelweg in Californië is maandagavond een agent overleden en zijn twee andere agenten gewond geraakt. Dat meldt Los Angeles Times. Ook de schutter kwam bij het incident om het leven.

De schietpartij deed zich voor op de Interstate 215 in Riverside County. Volgens een politiewoordvoerder lijkt het erop dat het incident ontstond aan een stoplicht, wanneer een politieagent op een motor een bestuurder tegenhield voor een overtreding. De man zou daarop een geweer hebben gegrepen in zijn wagen en het vuur hebben geopend. De agent opende op zijn beurt het vuur, waarna tientallen kogels werden afgevuurd.

Getuigen meldden intussen dat de andere automobilisten op de snelweg alle moeite hadden om de kogels te ontwijken. Zo vloog de voorruit aan diggelen van een auto waarin een moeder en haar tweeling zat. Een alerte ex-militair die in de wagen achter hen reed, kon de vrouw en haar kinderen tijdig in veiligheid brengen. Niemand van hen raakte gewond.

De exacte omstandigheden van het incident worden nog onderzocht.

Corrigeer

MEER NIEUWS