Inbrekers opgepakt in Overijse: minderjarigen geplaatst, meerderjarige aangehouden

Inbrekers opgepakt in Overijse: minderjarigen geplaatst, meerderjarige aangehouden

Foto: © Tom Palmaers

Overijse -

Drie minderjarigen die afgelopen weekend opgepakt werden na een woninginbraak in Overijse, zijn door de jeugdrechter geplaatst terwijl hun meerderjarige kompaan door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werd geplaatst. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De vier werden zaterdagavond opgepakt, mede dankzij de ANPR-camera’s in de gemeente.

Vorige week had in Overijse een woninginbraak plaatsgevonden maar een oplettende buurtbewoner had de nummerplaat van het voertuig kunnen noteren waarmee de inbrekers zich verplaatsten. Toen hetzelfde voertuig zaterdagavond opnieuw de gemeente binnenreed, herkenden de ANPR-camera’s de nummerplaat en schoot de lokale politie meteen in actie.

Een patrouille kon de wagen snel lokaliseren en stelde zich verdekt op in de buurt. Niet veel later zagen de agenten hoe vier jonge mannen een woning verlieten met vier zakken. De politie kon het viertal probleemloos in de boeien slaan en trof in hun tassen drank, kledij en speelgoed aan. De vier jongeren, afkomstig uit de streek rond Charleroi, beweerden dat ze de inbraak hadden gepleegd “omdat het mooie huis hun aandacht had getrokken”.

Alle vier beweerden ze ook minderjarig te zijn maar een botscan wees uit dat dat slechts voor drie van de vier het geval was. Die werden door de jeugdrechter geplaatst, terwijl hun meerderjarige kompaan door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werd geplaatst.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees