70ste editie van wk der kermiskoersen onder bewolkte hemel

FOTO. Heusdenkoers later van start... zonder Greipel

In het centrum van Heusden heeft Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke om kwart over twee de start gegeven van de 70ste editie van Heusdenkoers. Met aan haar zijde Belgisch kampioen Tim Merlier, maar helaas zonder topattractie André Greipel. "Een geval van heirkracht", vertelt secretaris Bart Clauwaert. "Tot iets na tweeën had ik contact met Greipel, die de uitvaart van Bjorg Lambrecht bijwoonde. Toen sms'te hij "Can't make it, ceremony still going on." Jammer, maar de omstandigheden zijn nu eenmaal wat ze zijn."

128 renners stonden aan de start, met naast Tim Merlier ook Philipp Walsleben, Gianni Vermeersch, Tom Meeusen en David Van der Poel. Voor burgemeester Elsie Sierens was het haar eerste editie van het wk der kermiskoersen in haar nieuwe functie. "Het was al zalig de voorbije jaren, maar het verzaligt nog voor mij", lachte ze. "Al bekijk ik het nu natuurlijk ook eens van de andere kant. Ik zat deze middag samen in het dienstencentrum met de mensen van de brandweer en de politie. Dan pas zie je wat er allemaal bij komt kijken. Ik hoop dat het een droge en vooral een veilige namiddag mag worden." 

Voor de met een kwartier uitgestelde start werd een minuut stilte gehouden voor de overleden renner Bjorg Lambrecht. "Ja, koersen is een gevaarlijke sport", klonk het geëmotioneerd bij de toeschouwers die ondanks het herfstweer toch weer rijendik achter de nadars stonden. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio