Chaos op de weg door wegenwerken… die te vroeg van start gaan

Chaos op de weg door wegenwerken… die te vroeg van start gaan

Aan het straatje staan nu verkeerslichten. Foto: ppg

Geetbets -

In de Verdaelstraat in Grazen bij Geetbets was de verkeerschaos deze week compleet. Wegenwerken waren er vroeger dan verwacht gestart en de chaos werd druk besproken op sociale media.

Door de huidige werken aan drie bruggen in de Kasteellaan, die 15 augustus achter de rug moeten zijn, wordt het verkeer tussen Geetbets en Rummen omgeleid over Grazen. “Die werken gingen op 8 augustus van start”, zegt schepen van Openbare Werken Roland Strouven (Open VLD). “In deze opdracht zit ook de herstelling aan de wegversmalling in de Verdaelstraat in Grazen, maar die werken zouden pas uitgevoerd worden na de werken in de Kasteellaan. We hebben dat ook zo gecommuniceerd naar de bevolking. De wegomlegging loopt via Grazen, want in de Kasteellaan is er geen doorkomen aan.” Helaas dacht de aannemer daar anders over en zijn de werken vroeger gestart dan afgesproken. “Met als gevolg dat al dat verkeer van de Kasteellaan op een andere omleiding stuit langs de smalle zijstraat van de Verdaelstraat”, zegt de schepen verder Deze smalle straat kan echter geen tweerichtingsverkeer slikken met een zeer onveilige situatie tot gevolg. “Om die onveilige situatie op te lossen besliste het gemeentebestuur verkeerslichten te plaatsen, zodat het verkeer afwisselend door de smalle straat veilig kan doorrijden. Wegenwerken brengen altijd hinder met zich mee, maar we willen er steeds over waken deze hinder tot een minimum te beperken en de veiligheid voorop te stellen.”

Op de sociale media ontstond nogal wat commotie door verontwaardigde burgers. “Ik wil duidelijk stellen dat deze hinder buiten de wil van het bestuur gebeurd is”, besluit schepen Strouven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees