Razend populaire Vlaamse vlogster lanceert back-to-schoollijn: “Hier heb ik altijd van gedroomd”

© Dirk Vertommen

Wanneer u vandaag in de buurt van Waregem moet zijn, schrik dan niet als er honderden of zelfs duizenden tieners staan aan te schuiven. Stien Edlund deelt er handtekeningen uit. Met haar 2,3 miljoen volgers op Tiktok en duizenden fans op andere sociale media is de 18-jarige uit Melsbroek een van de meest populaire Belgische vloggers. “Ik kan niet meer over straat lopen zonder herkend te worden.”

Guy Stevens

Drie jaar geleden was Stien Edlund uit Melsbroek nog gewoon een 15-jarig meisje dat hield van dans en af en toe een gek filmpje deelde met wat vrienden op de populaire app Tiktok (toen nog Musically, nvdr). Maar dat veranderde door één viraal filmpje: gisteren vierde Stien haar achttiende verjaardag met een video die door haar 2,3 miljoen (!) volgers gezien werd.

© Dirk Vertommen

“Ik postte toen een filmpje met twee vriendinnen en op één dag haalde dat 200.000 likes en had ik er 10.000 volgers bij”, zegt de jarige. “Vandaag kan ik niet meer over straat lopen zonder herkend te worden. Dat voelt heel raar, maar het went.”

Pennenzakken

Haar populariteit beperkt zich niet tot Tiktok, waar je playbackt, danst en zingt op bestaande liedjes. De goedlachse tiener deelt haar vlogs met 122.000 volgers op YouTube, heeft 154.000 volgers op Instagram en krijgt elke dag duizenden berichten, cadeaus en tekeningen van fans. Alsof dat nog niet genoeg is: Edlund maakt ook vlogs voor VTM Kids en heeft een platencontract met Warner Music en een eigen kledinglijn bij Zeb.

Vandaag deelt Stien handtekeningen uit in de Dreamland in Waregem. Bij die winkel ligt sinds deze zomer haar back-to-schoollijn in de winkel, met pennenzakken en meer. “Het was altijd een van mijn dromen om zo’n producten te ontwerpen”, zegt de jarige. “Ik zag veel YouTubers die er één hadden, en dus was ik heel blij toen Dreamland het me vroeg. Ik heb de quotes op de producten en de kleurtjes gekozen, een ontwerper heeft me geholpen met de afwerking.”

Dansles

Waar ze de tijd ervoor vindt, is ons een raadsel. Al de bovenstaande activiteiten combineert ze met vier tot vijf keer dansles per week. “Het is héél druk. Ik probeer elke dag iets nieuws te posten op de sociale media, daar kruipt veel tijd in.”

© Dirk Vertommen

Nu ze haar diploma secundair op zak heeft, dient zich nog een uitdaging aan. “Ik ga communicatiewetenschappen studeren aan de VUB. Heel spannend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Youtube

Video

Keuze van de redactie