Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Ook Sven, Danira en Siska stelen show bij Eén

De grootste tv-zender van Vlaanderen spoelt de slappe zomer niet alleen door met een nieuw logo, maar ook met een pak nieuwe programma’s. Naast Merci voor de muziek met Bart Peeters zijn dit de blikvangers voor september.

Sven de Leijer krijgt de mooiste plek in het zendschema voor zijn komische quiz Donderen in Keulen, op zondagavond om acht uur, het plekje van kijkcijferkanon Twee tot de zesde macht. Twee teams van bekende en minder bekende Vlamingen moeten de kleine kantjes van mensen over de hele wereld inschatten. Sven vroeg in negen landen, van Turkije tot India, mensen de kleren van het lijf met vragen als “Wat ligt er in jullie koelkast?” tot “Welke trucjes kennen jullie om van de hik af te komen?” De filmpjes doen een beetje denken aan die van Geubels en de Belgen. Goedele Wachters komt langs, net als Tom Waes, Cath Luyten, Erik Van Looy en Frances Lefebure. Donderen in Keulen start op 8 september.

De fans van Van Gils & gasten hoeven niet te rouwen: Danira Boukhriss Terkessidis vult de leemte in de late uren met Danira, een talkshow met het belangrijkste nieuws én het gesprek van de dag. Danira, bekend van Over eten, maakt haar debuut als talkshowhost. Het praatprogramma loopt vanaf 2 september.

We blijven in de categorie “vrouwen met het hart op de tong”: Siska Schoeters gaat geen enkele hete aardappel uit de weg in Durf te vragen, een programma dat een beetje aan Taboe met Philippe Geubels doet denken. Schoeters nodigt elke week een groep mensen uit waar we stiekem veel vragen over hebben die we in hun gezicht niet durven te stellen. De vragen komen van het grote publiek, de mensen reageren in een studio zonder publiek. Sommige getuigen volgt Siska ook van dichterbij. Durf te vragen start op 3 september.

Philippe Geubels speelt in de fictiereeks Geub een slappe versie van zichzelf. Zijn vrouw verlaat hem voor een veel oudere charismatische Nederlander, hij sukkelt in een depressie en rekent op zijn moeder, zijn technicus en zijn beste vriend om hem erbovenop te helpen. Zijn meedogenloze manager (Jonas Geirnaert) probeert zijn carrière uit het slop te halen. Wellicht is de reeks geen spek voor ieders bek omdat de humor zich geregeld in de onderbroekensfeer bevindt, maar de fans kunnen ze in een grotere hoeveelheid consumeren via VRT NU. Daar zullen ook fictiereeksen als Grenslanders en De twaalf volledig beschikbaar zijn zodra de eerste uitzending op tv te zien is. De eerste aflevering van Geub is er op 3 september. (tdl)

Het beste van Enkel voor abonnees