Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Telefacts Zomer

Kleinste tiener, grootse dromen

Wat doe je als je achttien bent, knap, blond, maar piepklein? Telefacts zomer gaat op zoek naar de antwoorden bij Georgia Rankin. Amper 78 centimeter meet ze, waardoor ze de kleinste tiener van het Verenigd Koninkrijk is. De oorzaak daarvan is een extreme vorm van dwerggroei, een onbekende variant waarvan de genetische code nog niet gekend is. En dat brengt frustraties met zich mee.

“Ik moet kleding kopen in de kinderafdeling. Alles is roze, donzig en baby-achtig”, zegt Georgia, die vooral droomt om te zijn zoals alle andere meisjes van haar leeftijd. Maar het allerergste is de chronische pijn die veroorzaakt wordt door een afwijking aan haar heupen. Haar arts wil daarom de bovenkant van haar heupbeen verwijderen. Een zware ingreep, maar de resultaten zijn bemoedigend.

Ondanks de pijn en beperkingen jaagt Georgia haar dromen na. Ze wil schoonheidsspecialiste worden, volgt een opleiding en begint te vloggen over make-up. Nu, drie jaar later op haar 21ste, heeft ze al meer dan 660.000 volgers op haar YouTube-kanaal MakeupJunkieG. (eadp)

Telefacts zomer

VTM, 22.45 uur

Het beste van Enkel voor abonnees