Enquête op website gemeente

Is Zulte geïnteresseerd in autodelen?

Is Zulte geïnteresseerd in autodelen?

De Cambio deelauto aan het station van Deinze. Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Het gemeentebestuur van Zulte onderzoekt of het een meerwaarde is om het autodelen in de gemeente op te starten. Hiervoor wil men zijn oor te luisteren leggen bij de inwoners via een enquête opa de website van de gemeente Zulte.

Deinze

In Deinze kent men het systeem al. Deelauto’s staan opgesteld aan dienstencentrum De Leiespiegel, het station van Deinze, aan sportcomplex Palaestra, in het centrum van Astene, aan zaal De Engel in Sint-Martens-Leerne en op het Camiel De Waegenaereplein in Gottem. Zulte stelt zich nu de vraag of de Zultenaar ook geïnteresseerd zou zijn.

Autodelen

Autodelen is een uitleensysteem dat ideaal geschikt is voor mensen die niet zo vaak de wagen nodig hebben. Hierbij spaar je de aankoop van een wagen uit, onderhoudskosten en de nodige verzekeringen en belastingen. Het gebruik van een autodeelsysteem is bijgevolg goed voor de portemonnee.

Een eigen auto die vaker stilstaat dan rijdt, neemt bovendien een enorme hap uit het budget. Anderzijds bespaart het ook veel tijd om niet meer te moeten zoeken naar een parkeerplaats, omdat Cambio zijn vaste standplaatsen heeft.

Gebruikers getuigen: “Er ontstaat sociaal contact met andere autodelers uit de streek bij de wissel van een wagen!”; “De aankoop van een eigen wagen woog iets te veel door op mijn eigen budget, waardoor ik beperkte mogelijkheden had om een job te vinden. Met het autodelen ben ik veel vrijer in mijn verplaatsingen! Win-win!”.

Vooraleer dit project te lanceren in Zulte, wil het gemeentebestuur nagaan of er interesse is bij de inwoners aan de hand van de enquête op www.zulte.be/autodelen, die je kan invullen tot 1 oktober 2019.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio