Jonge voetballers strijden om Jeugdcup Stad Deinze

In 2016 werd de eerste Jeugdcup stad Deinze voorgesteld door schepen Norbert De Mey en voorzitter Patrick Walgraeve van Sparta Petegem, in het bijzin van afgevaardigden van enkele deelnemende clubs (archieffoto). Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Op donderdag 15 augustus, de Feestdag van OLV Hemelvaart, strijden ongeveer 700 jeugdvoetballers voor de vierde maal om de Jeugdcup Stad Deinze. Deze jeugdcup is een organisatie van KMSK Deinze, Eendracht Vinkt, KFC Sparta Petegem, FC Poesele, SK Ooidonk Leerne, Lando Sport Merendree en Zeveren Sportief en dat in samenwerking met de stedelijke dienst sport en recreatie.

Vierde Jeugdcup stad Deinze

Op donderdag 15 augustus organiseren de voetbalclubs, in samenwerking met de dienst sport en recreatie, de vierde Jeugdcup Stad Deinze. De wedstrijden beginnen telkens om 9.30 u en 13.30 u. en worden gespeeld op de accommodaties van enkele deelnemende clubs. De toegang is gratis.

  • Wedstrijden U7 – U 11: terrein van FC Poesele, Paepestraat 7, Poesele
  • Wedstrijden U15 – U17: terreinen van KFC Sparta Petegem, Gaversesteenweg 240, Petegem
  • Wedstrijden U10 – U13: terrein van Eendracht Vinkt, Deinzestraat 59, Vinkt
  • Wedstrijden U12: terrein SK Ooidonk Leerne, Ooidonkdreef, Bachte-Maria-Leerne
  • Wedstrijden U8-U9: terreinen van Zeveren Sportief, Izegemstraat, Zeveren

Na de wedstrijd krijgen de jongeren een medaille en wordt de winnaar van iedere categorie bekroond met een prachtige beker, geschonken door de stad Deinze. Gekoppeld aan een dosis fair play wordt ook de vierde editie van de Jeugdcup Stad Deinze ongetwijfeld een onvergetelijk sportevenement voor de jonge spelers.

Samenwerking voetbalclubs

In 2011 nam Norbert De Mey, schepen bevoegd voor sport, het initiatief om de verschillende Deinse voetbalclubs samen te brengen om de samenwerking te bevorderen. Na enkele verkennende gesprekken werd op 4 juli 2011 een intentieverklaring ondertekend door alle clubs. Deze verklaring had tot doel een onderlinge samenwerking voor de jeugdwerking te stimuleren die de mogelijkheid zou bieden ervaringen uit te wisselen, informatie door te geven of gezamenlijke initiatieven uit te bouwen. Dit resulteerde in de organisatie van de eerste jeugdcup in 2016.

De organisatie van de Jeugdcup Stad Deinze is het resultaat van deze jarenlange samenwerking waarbij de clubs openstaan voor continu overleg en onderlinge communicatie. Deze samenwerking kan steeds rekenen op de ondersteuning van de stad Deinze en van de dienst sport en recreatie en maakt het mogelijk de jeugdwerking binnen de verschillende Deinse clubs de nodige groeimarge aan te bieden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio