Verkeerssituatie

Hoogdag in Grammene met de Antiek- & Rommelmarkt

Donderdag 15 augustus is voor de 41ste keer in Grammene een hoogdag met de antiek- en rommelmarkt. De markt begint al om 4 u in de morgen in het deel van de Brugstraat tussen Oude Heirbaan en Dreef, op de Oude Heirbaan tussen de Koffiebeekstraat, de Ardense Jagersstraat in Gottem en richting Machelen tot over de brug. Er is daarom op die plaatsen parkeerverbod vanaf 3 u. De volledige omloop is verkeersvrij vanaf 4 u.

Parkeren kan op velden in de Warandekouter, Kapelledreef, Neerschelde, Brugstraat en Vaartstraat Machelen. Er is een reserveparking op het einde van de Koffiebeekstraat en de Oude Heirbaan. Op de parking van zaal Leiezicht in de Sint-Jansstraat, op die van zaal Vlasschuur in de Ardense Jagersstraat Gottem en op de hoek van Warandekouter en Oude Heirbaan worden fietsstallingen geplaatst. Ook in de Brugstraat kunnen bezoekers hun fiets kwijt. Mensen met een beperking vinden een parking in de Koffiebeekstraat en in de Brugstraat.

Voor het doorgaand verkeer is er een wegomlegging via Westaarde – Kouter – Tieltsesteenweg – Dentergemstraat – Wontergemstraat en Varingstraat.

Er is eenrichtingsverkeer in de Verlorenhoek tussen Oude Heirbaan en Landuytstraat, in de Landuytstraat tussen Verlorenhoek en Grijsbulckstraat, in de Grijsbulckstraat ussen Landuytstraat en Uilstraat en in de Grotendries. Dat is ook het geval in de Warandekouter, de Oude Koeweg, in de Huttestraat tussen Oude Koeweg en Goedstraat, in de Roterijstraat tussen de Mandelweg en Terdonckstraat, in de Molenweg tussen de Terdonckstraat en de Heirbaan, in de Pelsestraat tussen Oude Heirbaan en de Neerschelde, in de Neerschelde en in de Ardense Jagersstraat tussen de Neerschelde en de Oude Heirbaan.

De markt

In  Gottem loopt de markt dit jaar tot aan het kruispunt van de Oude Heirbaan met de Ardense Jagersstraat/Roterijstraat. De marktzone loopt tot huisnummers 103/120. De laatste 200m staan er echter slechts aan één kant standhouders. De maximale capaciteit voor deelnemers is hierdoor gestegen. De markt begint aan de andere kant, in Grammene, aan de splitsing Oude Heirbaan/Koffiebeekstraat/Grijsbulkstraat.

Er is een ruime diversiteit aan foodstanden, van frietjes over BBQ-worsten, hamburgers, wafels,  oliebollen tot ijskreem. Gezinsbond Grammene biedt lekkere worstjes en drankjes aan en is een meetingpoint voor de vele lokale bewoners.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio