“Onderhandelingen over Sint-Annakerk lopen nog”

“Onderhandelingen over Sint-Annakerk lopen nog”

Foto: fvv

Gent -

De onderhandelingen met Delhaize over de toekomst van de Sint-Annakerk in Gent zijn na ruim een half jaar nog aan de gang. In september of oktober zou het stadsbestuur duidelijkheid willen hebben over de plannen met de monumentale kerk.

De onderhandelingen met Delhaize over de toekomst van de Sint-Annakerk zijn nog steeds niet afgerond. Dat heeft Sami Souguir (Open VLD), schepen van Stadsontwikkeling, enkele weken geleden aangegeven in een schriftelijke vraag van oppositiepartij PVDA. Die kaart de “radiostilte” over het gevoelige dossier aan.

“De mensen van de actiegroep hebben schrik dat ze na de zomer voor voldongen feiten zullen staan”, zegt gemeenteraadslid Sonja Welvaert. “Wij krijgen in de gemeenteraad ook al geruime tijd geen info.”

Supermarktketen Delhaize is al een half jaar aan het onderhandelen met de Stad Gent, die de Sint-Annakerk in eigendom heeft. Er zouden een markthal, een wijnbar en een restaurant in komen, maar die plannen stuiten op stevig protest in de stad.

“Onderhandelingen over Sint-Annakerk lopen nog”
Foto: fvv

Schepen Souguir wil niets bekendmaken over de onderhandelingen. “Het is ons voornemen om, eens de onderhandelingsfase is afgerond, in samenwerking met de voorkeursbieder, een infomoment met de buurt te organiseren alvorens het dossier voor te leggen aan de gemeenteraad. De vooropgestelde timing hiervoor is september of oktober.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio