VIDEO. VIKA Goes Wild, hardrock en heavy metal in mudel

Op 30 augustus, de vooravond van de opening van het nieuwe cultuurcentrum Leietheater, trekt het Mudel nog eens alle registers open. Viktoriya Yermolyeva (VIKA), een Oekraïense die in Duitsland woont, brengt in zaal Bietenoogst in mudel verrassende muziek. Zij speelt solo op haar piano de muziek van rock en metal artiesten als Motörhead, Guns N’ Roses, Metallica en Nirvana.

“We staan er om gekend dat we in het Mudel er alles aan doen om de drempel van ons museum zo laag mogelijk te maken en we durven uit de band te springen. Ook met dit concert slagen we in dit opzet”, zegt schepen van cultuur Rutger De Reu.

VIKA, alias Viktoriya Yermolyeva, is een Oekraïense virtuoze pianiste die met haar muziek een hommage brengt aan tal van rock en metal artiesten als Motörhead, Guns N’ Roses, Metallica en Nirvana. Ze studeerde en speelde in haar vroege carrière voornamelijk klassieke muziek en won daarmee verscheidene prijzen. Nu vertaalt ze rock en metal classics naar pianomuziek en geeft op die manier deze songs een persoonlijke nieuwe dimensie. Haar muziek is adembenemend, verrassend en spreekt zowel de klassieke muziekliefhebber als de heavy metalfan aan.

Haar scala loopt van ‘Highway to hell’ van AC/DC tot ‘Stairway to heaven’ van Led Zeppelin tot Queen, Muse, David Bowie, Alice Cooper, The Cure, Nine Inch Nails of Metallica..  Ze brengt een gevarieerde en soms verrassende  keuze uit haar uitgebreid repertorium van ruim 250 arrangementen. Ongetwijfeld komen ook een aantal topartiesten aan bod die doorheen de jaren te horen waren in de Deinse Brielpoort.

“Je zou dit optreden kunnen zien als een welkomfeest voor de nieuwe buur, het CC Leietheater. De manier waarop VIKA speelt met verschillende stijlen staat symbool voor de verscheidenheid aan vormen van podiumkunsten die we in het Leietheater willen brengen”, besluit conservator Wim Lammertijn. Zaal Bietenoogst van mudel biedt slechts plaats aan 200 aanwezigen.

Peter De Maertelaere heeft in het programma Up To Date op Radio Tequila op zondagmorgen 18 augustus een telefonisch gesprek met VIKA.

Praktisch

Wanneer: vrijdagavond 30 augustus 2019 om 20 u.

Waar: mudel, zaal Bietenoogst, Lucien Matthyslaan 3-5, Deinze

Toegang: kaarten kosten in voorverkoop €14 en zijn te koop via www.mudel.be/vika. Aan de deur betaal je €17.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio