Pairi Daiza deelt positief nieuws over pandatweeling, meisje krijgt al eerste vlekjes

Het gaat goed met de pandatweeling in Pairi Daiza. Dat heeft het dierenpark zelf meegedeeld in een ludieke update op sociale media. Het meisje heeft bovendien een kleine voorsprong op haar broertje: zij heeft al zichtbare zwarte vlekjes, hij nog niet.

“Hoi vrienden, ik ben nogal geschrokken”, begint Pairi Daiza het schattige bericht op Facebook. “Mijn lieve verzorgster Liu nam me in haar handen toen ze plots riep: “Het is zover, Baby Girl krijgt vlekken!” Ik dacht: hoezo vlekken? Gaan die eraf? Ik was meteen ongerust. Maar toen hoorde ik Liu zeggen: “Nog geen vlekken bij Baby Boy, hij is nog volledig roze.”

Hoewel het om een tweeling gaat, heeft het meisje dus een kleine voorsprong op haar broertje. Vanaf de zevende dag na de geboorte beginnen de zwarte vlekken te verschijnen. De panda’s kwamen op 9 augustus ter wereld.

LEES OOK. Pandaporno en weinig romantiek: waarom een babypanda, en zeker een tweeling, zo speciaal is (+)

Intussen staan er dag en nacht verzorgers klaar voor de diertjes, die het nog steeds goed maken. “We zijn de laatste dagen goed aangekomen”, luidt het verder in de post. “Mijn broertje woog 160 gram en weegt nu 220 gram. Ik woog 150 gram en weeg nu 219 gram. Hoewel we nog erg fragiel blijven, zijn onze verzorgers zeer positief. Mama zorgt erg goed voor ons en wanneer we slapen, kan zij een beetje uitrusten. Ze was erg moe na onze geboorte, maar ondertussen gaat het al beter met haar en is haar eetlust teruggekomen.”

LEES OOK. Wat een pandaverzorger lijden kan: “De stress valt na maanden van mijn schouders, om plaats te maken voor nieuwe angst” (+)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees