FOTO. Rommelmarkt Grammene blijft bekoren

De traditionele antiek- en rommelmarkt van 15 augustus, die bijna vier decennia lang werd georganiseerd door de plaatselijke Gezinsbond, blijft bezoekers lokken uit binnen- en buitenland. Dat was gisteren op de hoogdag van OLV-Hemelvaart niet anders. Van 10 uur af schoven duizenden bezoekers langs de 5,5 km lange rij standhouders op zoek naar het ‘koopje’ van de dag of het jaar.

Die standhouders hadden zich niet laten afschrikken door de dreigende regenwolken boven de Deinse deelgemeente. Goed was de uitbreiding van de markt in de Brugstraat door de nieuwe organisatie, de vzw RFTP van Eddy De Dapper, tot op het grondgebied van Machelen. Alleen was het zoeken naar een parkeerplaatsje zo dicht als mogelijk bij het gebeuren. Het meesleuren van mooie stukken doe je immers niet zonder risico. Alleen moest je er dit keer 2 euro voor over hebben.

Dat de kwaliteit van de aangeboden spullen in Grammene primeert wordt zowat door iedereen bevestigd. Een van de redenen waarom de markt volgens insiders zoals Pol De Boever blijft bestaan en groeit terwijl er zoveel tientallen anderen verdwenen. Het is ook een van de redenen waarom je op het middaguur zowat de helft van de ruim 8.000 aanwezigen, wat neerkomt op het achtvoudige van het inwonersaantal,  met iets onder de armen huiswaarts ziet stappen. Dit gaat van de ooit glorierijke pins, steps, vishengels, kasten, kersstallen, schilderijen, antieke vazen, serieglazen tot opgevulde herten-, vogel- en everzwijnkoppen, staanlampen, geweien, trapautootjes tot verzamelobjecten van ter ziele gegane bedrijven zoals Sabena en nog veel meer.

Een Pools echtpaar, dat in de Leiestreek een weekend op bezoek was, liet zich niet pramen om een landschapsschilderij te kopen terwijl een jong echtpaar, Evelien en Jonas uit Herne, met een staanlamp huiswaarts trokken. Die past volgens Evelien, die afkomstig is van Lotenhulle (Aalter), best in hun nieuwbouwwoning.

De standhouders hadden er zin in al zit afdingen zoals op een Turkse markt er hier nog niet in.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio