Vuelta: Edward Theuns start voor Trek-Segafredo

Vuelta: Edward Theuns start voor Trek-Segafredo

Foto: BELGA

Edward Theuns is opgenomen in de selectie van Trek-Segafredo voor de Ronde van Spanje, die volgende week zaterdag (24 augustus) uit de startblokken schiet.

“Ik ben blij te kunnen aankondigen dat ik dit jaar deelneem aan de Vuelta. Het is twee jaar geleden dat ik er, aan de zijde van Alberto Contador, bij was. Ik heb er toen erg van genoten. De vorm is goed, ik zie kansen in deze editie. Hopelijk wordt het een meevaller”, zegt Theuns vrijdag in een filmpje dat door zijn team werd verspreid. Eerder op de dag verlengde Theuns zijn contract met twee jaar.

Met John Degenkolb brengt Trek-Segafredo een meervoudige ritwinnaar uit de Vuelta in stelling. De Duitser won al tien etappes in de Spaanse rittenkoers: vijf in 2012, vier in 2014 (plus de puntentrui) en een in 2015.

De rest van de selectie bestaat uit de Luxemburger Alex Kirsch, de Amerikanen Kiel Reijnen en Peter Stetina, de Deen Niklas Eg en de Italianen Jacopo Mosca en Gianluca Brambilla, al ritwinnaar in de Vuelta en Giro (in 2016).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.