Eetfestijn Jeugd op 8 september

KMSK Deinze heeft naast sportieve ook sociale ambities

Van links naar rechts: Stefaan Vergote (Keeperstrainer),Toon Maebe (Sportief Manager), David Gevaert (trainer 1ste Ploeg), Stijn De Bruycker (VZW STISA) en , Frederik Platteeuw (Management Jeugd & PR Fanionjeugd) Foto: LEZ

Deinze / Nevele - KMSK Deinze versterkte zich voor een nieuw seizoen in eerste amateurs met spelers als Jannes Vansteenkiste, van Roda JC en Royal Antwerp, Alessio Staelens van R. Knokke FC, Michiel De Looze van K.Rupel Boom FC en Mathias Schils van Cambuur Leeuwarden en bewijst zo dat het dit seizoen verder wil professionaliseren op alle vlak ken. Ook op sociaal vlak is KMSK Deinze een warme en familiale club. Daarom wil men voortaan ook samenwerken met vzw STISA uit Zottegem, een organisatie die nieuw speelgoed schenkt aan ernstig zieke of zorgbehoevende kinderen.

PR Frederik Platteeuw: ‘De Community cel van KMSK Deinze Jeugdacademie en ook de mensen van het fanion elftal onder leiding van trainer David Gevaert willen vanaf dit jaar samenwerken met vzw STISA uit Zottegem. Na onze samenwerking met GO! Erasmusatheneum Deinze, Upendi, Savafoot en Club Brugge komt er dus een tweede mooi project dat we ten volle willen steunen.’

Ben De Keukelaere: ‘Onze hoofdcoach David Gevaert was al een tijdje op zoek naar een sociaal project om met de spelerskern te steunen en we waren dan ook heel blij dat we rond de tafel konden zitten met de mensen van STISA Zottegem. Wij willen met SK Deinze tonen dat we effectief steun kunnen bieden aan de kinderen die in een zorginstelling dienen te verblijven.’

Welke acties men exact gaat doen, moet men intern in de club nog eens aftoetsen, want er zijn heel wat medewerkers en spelers die willen meewerken aan dit prachtige initiatief. In eerste instantie denkt men aan het nationaal en regionaal Versele-Laga Jeugd Paastornooi maar er kunnen ook nog andere acties ondernomen worden.

‘Met STISA mochten we de afgelopen jaren heel wat nieuw speelgoed schenken aan ernstig zieke kinderen in Vlaanderen en Brussel.  Voor onze vzw is het een mooie kans om voetbalclubs te helpen bij de verdere uitbouw van hun Communitywerking en we zijn dan ook erg blij dat in deze regio KMSK Deinze wil meewerken. Eerder sloten wij ook een soortgelijke overeenkomst met Union Saint Gilles in Brussel en binnenkort komt er nog een West-Vlaamse club bij,’ vult Stijn De Bruycker van STISA aan.

STISA zal KMSK Deinze ondersteunen bij het bezoek in hun regionaal ziekenhuis en zij nodigen een delegatie van Deinze uit op hun jaarlijkse actiedag in december. Deze tiende actiedag van STISA is meteen een jubileumeditie die zal plaats hebben in de Kinderkankerafdeling van UZ Antwerpen.

Peter van STISA is ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens. Zijn zoon Alessio speelt bij KMSK Deinze.

Frederik Platteeuw is op zondagmiddag tussen 10 en 12 u te gast in Up To Date op Radio Tequila. Hij zal er ongetwijfeld uitgebreid uitleg geven over het initiatief.

Jaarlijks eetfestijn

De samenwerking zal een eerste keer speciaal in de kijker gezet worden tijdens het jaarlijks eetfestijn in de Brielpoort in Deinze ten voordele van de jeugd van KMSK Deinze. Afspraak voor dit eetfestijn op zondag 8 september vanaf 12 u . Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar in het hoofdsecretariaat of het jeugdsecretariaat, maar ook bij de jeugdspelers zelf en in de supporterslokalen. Voor zalm in papillot betaal je €20 of voor warme beenhesp €18. Wie jonger is dan 12 jaar betaalt €10 voor gehaktballetjes in de tomatensaus.

Meer info via www.kmskdeinzejeugd.be/inhoud/eetfestijn-tvv-jeugdacademie of frederik@kmskdeinze.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio