Royal Blood doet de regen vergeten: rockers tonen zich terechte headliner op Pukkelpop

Royal Blood doet de regen vergeten: rockers tonen zich terechte headliner op Pukkelpop

Foto: Geert Van de Velde

Hoeveel lawaai kunnen een drummer en een bassist onder hun tweetjes produceren? Heel wat, weten we sinds The Black Keys en Black Box Revelation. Royal Blood mag zonder blozen in dat rijtje. Pukkelpop vergat er haast de regen door.

Heel veel volk stond er zaterdagavond niet aan het hoofdpodium van Pukkelpop. Het regende, waardoor veel mensen de tenten op het terrein opzochten, maar dat lieten Mike Kerr en Ben Thatcher niet aan hun hart komen. Als wildemannen zetten ze Come on over in. Met hun luide gitaarrock bliezen ze de weide omver. Gitaren op het hoofdpodium: na hiphopvrijdag klonk het als een verademing.

De roadies klopten overuren. Na elk nummer liepen ze het podium op in een poging alles droog te houden, maar dat bleek vooral op het drumstel van Kerr geen sinecure. Ook dat lieten de heren uit Brighton niet aan hun hart komen. Ze deden wat ze het best kunnen: smerig rocken. Dat Thatcher voor de gelegenheid een maatpak aangetrokken had, veranderde daar niets aan.

Als je songs als Ten tonne skeleton en Little monster zomaar uit je mouw kan schudden, kan er natuurlijk weinig verkeerd gaan. De fans kregen met Boilermaker ook een nieuwe song voorgeschoteld. Maar het was toch vooral wachten op mokerslag Figure it out.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees