Bastianelli houdt Vos nipt van vierde zege

De Italiaanse Marta Bastianelli (Team Virtu Cycling) heeft zondag de WorldTour-wedstrijd voor vrouwen in het Zweedse Vargarda gewonnen. Ze haalde het na een spannende sprint voor de Nederlandse Marianne Vos, die al driemaal won.

Daags na de ploegentijdrit kregen de vrouwen in Vargarda een wedstrijd van 145 kilometer voor de wielen, lastig gemaakt door acht gravelstroken. Wereldkampioene Anna van der Breggen liet vroeg in de wedstrijd een ruime vlucht van 14 ontstaan, maar die werd geneutraliseerd door de ploeg van Vos.

In de finale waren het de Nederlandse Moniek Tenniglo en Floortje Mackaij die de koers maakten, maar toch diende een uitgedund peloton zich gegroepeerd aan voor de slotkilometer. Vos ging daarin vroeg aan, maar werd in extremis geremonteerd door de 32-jarige Italiaanse kampioene Bastianelli, eerder dit jaar winnares van de Ronde van Vlaanderen.

De Nederlandse Lorena Wiebes werd derde. Er finishten geen Belgische vrouwen in de top tien. De Nederlandse Annemiek van Vleuten (Mitchelton - Scott) kwam niet aan de start, maar behoudt de paarse trui als leidster van de WorldTour-stand.

# Belga context ## Related picture(s) [WorldTour Vargarda (v) - CYCLING RONDE VAN...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.