Fred Wright pakt ritwinst, Simon Guglielmi de leiderstrui in Ronde van de Toekomst

Fred Wright pakt ritwinst, Simon Guglielmi de leiderstrui in Ronde van de Toekomst

Foto: Freddy VAES

De Brit Fred Wright heeft zondag in Espalion de vierde etappe van de Franse Ronde van de Toekomst (2.Ncup) gewonnen, de belangrijkste rittenkoers voor jongeren onder de 23. De Fransman Simon Guglielmi is de nieuwe leider.

Zowel Wright als Guglielmi maakten deel uit van een vroege vlucht van acht renners, bij wie geen Belgen. Het peloton, met daarin leider Tobias Foss, zag de acht nooit nog terug. In de sprint van de aanvallers was de 20-jarige Wright na 158 km sneller dan de Zwitser Joël Suter en de Noor Soren Waerenskjold. Dit najaar is de Brit stagiair in dienst van CCC.

De nieuwe leider van het klassement, Gugliemi, was eerder dit jaar achtste in de Giro voor renners jonger dan 23 en is lid van de belofteploeg van Groupama - FDJ. Maandag moet hij zijn trui zien te verdedigen in een heuvelachtige etappe van 158 kilometer tussen de aankomstplaats van zondag en Saint-Julien-Chapteuil.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.