Schattig beeld uit Noorwegen: jonge wielerfan biedt Steve Cummings zijn drinkbus aan na finish in Arctic Race

Schattig beeld uit Noorwegen: jonge wielerfan biedt Steve Cummings zijn drinkbus aan na finish in Arctic Race

De Noor Markus Hoelgaard boekte zondag zijn eerste profwinst tijdens de slotetappe van de Noorse Arctic Race (2.BC). De Kazach Alexey Lutsenko (Astana) snoepte de eindzege nog af van leider Warren Barguil, met amper een seconde verschil. Na de finish zorgde een jonge wielerfan voor een opmerkelijk beeld. Hij bood Steve Cummings (Team Dimension Data) zijn drinkbus aan terwijl Enrico Gasparotto een interview aan het geven was. Cummings weigerde het aanbod maar ging daarna wel op de foto met de Noorse jongen.

De beelden:

Lutsenko pakt eindzege

Sleutelpunt van de etappe van 165 kilometer tussen Lodingen en Narvik waren de lokale rondes aan het eind, met telkens een pittige beklimming. Daar werd duidelijk dat groene trui Mathieu van der Poel, sinds zaterdag ziek, geen hoofdrol zou kunnen spelen. Hij speelde jojo en moest in de slotronde definitief lossen.

De hoofdrollen waren weggelegd voor leider Barguil en zijn uitdager Lutsenko, die onderweg aan de bonificatiesprinten allebei secondes sprokkelden. Die bleken van bijzonder groot belang. Lutsenko sprintte aan de finish in de strijd voor de derde plek en de daaraan verbonden boniseconden een secondje weg van de groep Barguil en dat volstond net voor eindwinst. Het was voor Lutsenko al de achtste zege van het seizoen. De Let Krists Neilands is derde in de eindstand.

Tussen de strijd voor eindwinst in slaagde de 24-jarige Hoelgaard er op de laatste helling in weg te rijden van de favorietengroep. De Noor, rijdend voor de lokale opleidingsploeg Uno-X, kon op de streep nog net de tegenactie van zijn landgenoot Amund Grondahl Jansen afhouden.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.