Nieuw parcours van GP stad Zottegem moet dinsdag voor extra pit zorgen

Nieuw parcours van GP stad Zottegem moet dinsdag voor extra pit zorgen

Foto: Gregory Van Gansen

Dinsdag staat in en rond Zottegem de 83e editie van de GP Stad Zottegem (cat 1.1) op het menu. De organisatoren pakken voor deze uitgave uit met een nieuwe start- en aankomstsite. Het episch centrum van de GP Stad Zottegem situeert zich nu op de Buken aan evenementenzaal Sotto’s. Er komen 22 ploegen aan de start. Met de nieuwe start- en aankomstlocatie hopen de organisatoren verder door te groeien naar een hoger niveau.

“De verhuis speelde al een tijdje in mijn gedachten. De aankomst aan de Meerlaan was op logistiek vlak immers veel te klein geworden. We zaten daar veel te bekrompen. Met Pieter Lambert, eigenaar van Sotto’s, bouwden we een nieuw concept uit. Aan Sotto’s, op de Buken, hebben we ruimte te over. Naast het rennersdorp, is er voldoende plaats voor de VIP’s, maar ook voor de gewone wielersupporter. Die zal de wedstrijd kunnen volgen op reuzenschermen aan de finish”, stelt organisator Jo Gosseye.

Met de inplanting van de nieuwe start- en aankomstzone moest ook het parcours hertekend worden. “Wij houden eraan eerst een grote lus af te werken alvorens we acht plaatselijke ronden afwerken in Zottegem. Daarin wordt de passage op de kasseizone van de Paddestraat vervangen door die van de Lippenhovestraat. De beklimming van Grotenberge blijft behouden terwijl onze plaatselijke ronden ook hertekend zijn. We gaan alvast minder kilometers afmalen in Zottegem maar blijven het centrum van de stad wel aandoen. Door de verhuis vatten we met de GP Stad Zottegem een nieuw hoofdstuk aan. En er broeit de gedachte om in de toekomst op dezelfde dag een wedstrijd voor vrouwen elite te organiseren. Als koersdirecteur van onder andere de Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen heb ik het vrouwenwielrennen in een korte tijd zien groeien”, meldde Jo Gosseye.

De deelnemerslijst is voldoende gestoffeerd om er dinsdag een boeiend kijkstuk van te maken. Afwachten ook hoe het peloton gaat reageren op het nieuwe parcours. Komen de sprinters aan hun trekken of zorgen de kasseien van de Lippenhovestraat en de beklimming van de Grotenbergestraat ervoor dat een select groepje naar de nieuwe aankomst zone afzakt? Omstreeks 17u30 is de opvolger bekend van Jérôme Baugnies. Hij haalde het vorige editie voor Aimé De Gendt en de Deen Lasse Norman Hansen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.