Vincent Van Quickenborne dient een klacht in tegen Vlaams Belang na beschuldiging van positieve alcoholcontrole

Vincent Van Quickenborne dient een klacht in tegen Vlaams Belang na beschuldiging van positieve alcoholcontrole
Kortrijk -

Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne dient een klacht in wegens laster. Officieel tegen onbekenden, maar het is duidelijk dat de klacht gericht is tegen Vlaams Belang, de partij die hem ervan beschuldigde positief te hebben geblazen bij een alcoholcontrole. “Alleen bedoeld om de geloofwaardigheid van een politicus te ondermijnen.”

Vlaams Belang schreef maandag op sociale media dat Van Quickenborne na de match KV Kortrijk - Anderlecht van afgelopen zaterdag positief zou hebben geblazen bij een alcoholcontrole. “Omdat Van Quickenborne aan het hoofd staat van de politiezone, mag de politie geen alcohol- en drugstest afnemen van de burgemeester. Een moedige burger hield echter voet bij stuk en eiste dat ook de burgemeester, zoals gewone mensen, een test moet afleggen. Er werd dan maar een ploeg van een andere politiezone opgeroepen om de test af te nemen. Van Quickenborne testte positief op alcohol en/of drugs”, luidde het.

Van Quickenborne deed de beschuldigingen maandag al af als “een complete leugen”. Ondertussen ontkende ook de politiezone Vlas de beschuldiging. Dinsdag raakte bekend dat de burgemeester formeel een klacht indient tegen onbekenden.

“Dit moet stoppen”, aldus Jan Leysen, de advocaat van Van Quickenborne, die zelf niet aanwezig was tijdens de aankondiging. “Dit zijn Amerikaanse toestanden van corrupte personen die de geloofwaardigheid van een politicus ondergraven. Dit is een 100 procent broodjeaapverhaal.”

Er werd aan Vlaams Belang gevraagd om de Facebookpost te verwijderen, maar dat werd geweigerd. “Gezien er ook geen excuses kwamen, hebben we besloten een klacht in te dienen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS