Club Brugge laat Amrabat naar Italië gaan

Club Brugge laat Amrabat naar Italië gaan

Foto: BELGA

Eén jaar nadat hij Feyenoord ruilde voor Club, is Sofyan Amrabat op weg naar de uitgang in Brugge. Club bereikte een akkoord met een club uit de Italiaanse Serie A over een verhuur met aankoopoptie.

Volgens de toonaangevende krant La Gazzetta dello Sport gaat het om Hellas Verona, dat vorig jaar vijfde eindigde in de Serie B maar via de play-offs promoveerde naar de hoogste afdeling.

Amrabat zat al een tijdje op een zijspoor bij Club Brugge. Mats Rits speelt op zijn positie voor de verdediging en coach Philippe Clement maakt er geen geheim van dat het aantrekken van een nummer zes een prioriteit is voor de club. Voor die positie circuleert nu de naam van Tottenham-speler Victor Wanyama, maar bij Club Brugge wil niemand ingaan op dat gerucht. Eerder waren Gianelli Imbula (Stoke) en Daniel Amartey (Leicester) in beeld.

Ook Letica trekt naar de Serie A

Club Brugge heeft ook een oplossing gevonden voor Karlo Letica. De Kroatische doelman wordt voor een jaar verhuurd aan SPAL, een club uit de Italiaanse Serie A. Letica was twaalf maanden geleden nog eerste doelman, maar verloor die status later aan Ethan Horvath en was door de komst van Simon Mignolet overbodig geworden.

De 22-jarige doelman heeft bij Club nog een contract tot 2022. Hij werd vorig jaar aangeworven op voorspraak van Tomislav Rogic, de toenmalige Kroatische keeperstrainer van blauw-zwart.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.