Lichaam van revaliderende Wout van Aert krijgt het zwaar te verduren: “Nog geen zicht op de uiteindelijke prognose"

Lichaam van revaliderende Wout van Aert krijgt het zwaar te verduren: “Nog geen zicht op de uiteindelijke prognose"

Foto: Photo News

In een filmpje van zijn ploeg Jumbo-Visma heeft Wout van Aert bevestigd dat zijn crosswinter een moeilijk verhaal wordt. “Het is een stiekeme hoop, maar ik hoop nog altijd dat ik een aantal crossen kan rijden deze winter.”

LEES OOK. Wout van Aert geeft inkijk in zijn revalidatie: “Ik hoop nog altijd dat ik een aantal crossen kan doen deze winter”

“Het gaat eigenlijk goed. Na twee weken ben ik rustig begonnen met stappen. Ik hoop dat het moment dat ik mijn krukken kan achterlaten kortbij komt”, vertelt Wout van Aert over zijn revalidatie na zijn val in de Tour, één maand geleden. “Voorlopig beperkt het revalideren zich tot een paar kleine oefeningen thuis in het zwembad. Ik moet de eerste zes weken zeer rustig aan doen. Pas nadien mag de belasting worden opgevoerd en zal ik via aquajogging mijn conditie weer opbouwen. Die conditie zit nu ver onder nul.”

“Nog geen zicht op de uiteindelijke prognose”

Van Aert revalideert bij Toon Claes. De sportchirurg laat aan onze redactie weten dat Van Aerts lichaam het zwaar te verduren kreeg. “Gezien de ernst van de verwondingen met verlies van spier- en peesweefsel, is er nog geen zicht op de uiteindelijke prognose, maar we werken naar een volledig herstel. Mogelijk kan binnen een drietal weken gedacht worden aan voorzichtig fietsen”, aldus Claes.

Lichaam van revaliderende Wout van Aert krijgt het zwaar te verduren: “Nog geen zicht op de uiteindelijke prognose

Van Aert is hoopvol dat zijn heup en spiermassa zullen genezen zoals voor de val. Wanneer, blijft gissen. Claes: “Deze winter crossen, is nu niet aan de orde.” Toch hoopt Van Aert geen kruis over zijn veldritwinter te moeten maken. “Ik hoop nog altijd dat ik deze winter een aantal crossen kan rijden. De grote moeilijkheid is dat crossen nog meer belasting vraagt dan dat het geval is met wegwielrennen. Toch blijf ik stiekem hoopvol, al is het maar als voorbereiding op het voorjaar 2020. Het grote doel is nu om in het voorjaar weer echt mijn niveau te halen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.