Daarom krijgen andere veldrijders niet meer startgeld ondanks de verwachte afwezigheid van Wout van Aert deze winter

Daarom krijgen andere veldrijders niet meer startgeld ondanks de verwachte afwezigheid van Wout van Aert deze winter

Foto: BELGA

Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een crosswinter zonder Wout van Aert. De revalidatie na zijn zware valpartij in de Tour de France heeft achterstand opgelopen. Van Aert hoopt wel nog altijd dat hij “een aantal crossen kan doen”. Met of zonder de topcrosser uit Herentals, aan de startgelden zal er niets veranderen.

In de crosswereld zijn ze zich ervan bewust dat ze Van Aert deze winter niet zullen zien. “Deelnemen aan de klassementen wordt onmogelijk. Als hij nog een paar crossen wil rijden, staat de deur altijd open”, zegt Christophe Impens van Golazo.

De afwezigheid van Van Aert heeft geen impact op de startgelden van de andere crossers. “Als Messi geblesseerd uitvalt, gaan de andere spelers van Barcelona ook niet plots meer verdienen. De startgelden zijn in verhouding met het aantal supporters dat zij op de been brengen. Bij Wout zijn er dat zeer veel.”

LEES OOK. Lichaam van revaliderende Wout van Aert krijgt het zwaar te verduren: “Nog geen zicht op de uiteindelijke prognose”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.