11 Belgen, waarvan 3 debutanten, in Vuelta

11 Belgen, waarvan 3 debutanten, in Vuelta

Foto: BELGA

Komende zaterdag staan er elf landgenoten aan de start van de Vuelta, die begint met een ploegentijdrit. Voor drie Belgen wordt de 74ste Ronde van Spanje hun eerste grote ronde: Steff Cras (Katusha-Alpecin, 23), Nathan Van Hooydonck (CCC, 23) en Harm Vanhoucke (Lotto-Soudal, 22) zijn de groentjes van dienst

De andere Belgen aan de start in Torrevieja zijn Philippe Gilbert, Tim Declercq (Deceuninck-Quick Step), Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Edward Theuns (Trek-Segafredo) en Thomas De Gendt, Sander Armée, Tosh Van Der Sande en Jelle Wallays van Lotto-Soudal.

Aan de Tour de France deden nog 21 Belgen mee, aan de Giro begonnen tien landgenoten. Met elf renners aan de start is België het vierde best vertegenwoordigd, samen met Colombia. Enkel Italië (13 renners), Frankrijk (18 renners) en uiteraard Spanje (34 renners) doen beter.

Met zijn 20 jaar is het Sloveense klimtalent Tadej Pogacar (Team UAE Emirates) veruit de jongste renner op de deelnemerslijst. Veteraan Alejandro Valverde is op zijn 39e de oudste. “El Imbatido” mag ook met het rugnummer 1 starten omdat Simon Yates zijn titel niet verdedigt.

Bekijk hier de definitieve deelnemerslijst Ronde van Spanje.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.